傳呂麗君孖展買債被斬倉 損失數以億計料重創

389 回覆
359 Like 7 Dislike
巴打想問下既然無息 點解佢地唔call咗去再issue過?
輸晒 都還有個閪係度
人地話港女當個閪做8達通 咁佢個閪就係黑卡
消息指,劉氏家族購入債券的目的以收息為主,並非看重債券的價格波動,又指該批債券年期較短又相對高息,回報十分理想。

連登仔:無大志
其實都唔關事 今次真係得好少人冇輸錢
姐係咁 你20萬做定期 年收2000蚊 你會唔會?

大劉接受訪問時曾透露,他教識了呂麗君投資債券,更稱「她一年收息都過億港紙!」,但有報道指,呂麗君在投資方面十分進取,更認識了一位金融界奇人,並獲金融奇人「教路」。據稱大劉對此十分不滿,亦曾在訪問中直斥呂麗君是「百分百蠢人」。

邊個連登仔呀?
可能係佢

金融界奇人
做女人真係好...無賺錢能力但有過百人一世的人工加埋
人地睇左連登財經台教路借盡,依家又要笑人。
咁講又真係似似地...
你地搞清楚點解佢地一家都攞恆大賭先啦

你估人地好似我同你咁,間間公司都同我地無關係咩
呂麗君係咪呂后後人?
用咩黎還?用個閪
你岩?

Sorry, 無人同佢結過婚,前男性朋友咋
會唔會賣身
借個位

要人要錢要資源!線下文宣全港大行動 重建文宣網絡
https://lih.kg/fjiGAS
佢出公開信質疑甘心個女果單已知佢個軍師on9
如果唔係呢著,其實佢得寵過甘比好多依家輸到...人地做埋劉太
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞