Octopus on Apple Pay 等候區 (15)

1001 回覆
4 Like 68 Dislike
睇佢又有咩藉口
Jason? 冇可能 3 月出到啦
洗咩藉口
直接走佬del 咗個ac 咪得囉
佢仲好堅持 3 月係堅料
似乎佢會出 post: March is never end!!!
仲有唔夠2日
係神定過街老鼠好快就知
唔會係星期一
正常係出既話
屎忽通個app都會同步更新啦
Btw ventra出左未其實
Ventra 都係 coming soon 仲有 show 出嚟
好過屎忽窿好似落咗架咁
屎忽窿真係無撚埋個新聞
假設假設假設係apple問題
本來ventra都係話會2019出
如果ventra而家都無日期幾時出
咁屎忽通都唔會係呢兩日可以出到啦
Ventra 仲撚痴線, 由公佈 Coming Soon 到而家足足一年
當個jason流料好過啦
兩間都痴痴地
屎忽通你就可以話佢得罪apple姐
有咩理由ventra本土公司
又得罪左apple呀?
唔出奇
可能當初 Apple 叫 Ventra 直入 Transit Card, 但比 Ventra reject 咗要出 EMV 先
Ventra係一間叫Cubic嘅美國公司負責
呢間公司同時負責倫敦同紐約嘅交通系統
而上述兩個系統都係EMV行先
倫敦嘅Oyster冇計劃入Apple Pay 甚至即將被淘汰
紐約嘅OMNY交通卡要遲幾年先出
根據垃圾Ata嘅講法
Cubic優先做EMV 交通卡係其次 所以Ventra搞咗咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞