菲林相機討論 43 [黑警死全家]

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唉 x300 菲林過片桿係鬆既 所以入唔到菲林 係小問題定整唔返
Pentax67 mlu正常咩價位
邊到買好
想買好耐 呢排的起心肝想屌返部
fb group買 用咗2卷菲林都冇事
black paint 過千
銀機幾百搞掂
唔係講笑 呢排幫個fd搵
我都以為3,4百買到部銀機
呢排睇左睇 好似難d
black paint 有d仲要天價

肥花依悲都貴左好多呀屌

利申:兩年前srt super$250入手,係1秒快門有d問題我係風向狗既話死全家
其實呢部好嘢嚟
好過Minolta X700 X300個d電子垃圾
故障率又低
又有當年既防震技術(唔明自己google)
係重左d 但我之前去芬蘭都帶住佢去
幾凍都好 一d事都冇

利申: Minolta 愛好者,唔認為srt係垃圾
你black paint咩價錢入到?
好似幾靚仔
測光多數都信唔過了,我冇入電好耐
早兩個月見到部接近mint既bp 101
連運$1000到 轉頭俾人買左 揼心到而家
過期10年正片可以點影
要減幾多Ev?
定拎去E沖C?
加EV先岩
咁我唔識先問下姐
之前未影過過期片
black paint srt 101
咁快開到40頁
屌我最近睇緊Rollei HY6
不過貴撚買唔起
唔知有冇巴打會放contax g1body
對唔住 唔記得用不推文,細力d 屌
近呢年幾都差唔多呢d價 minolta機鏡係貴咗
早排85 1.7跌到千中就有
呢排又上返2中2尾 仲要有成交
可以邊到買? 我想買嚟試玩 分開買會平啲?

上網search d舖都分咗幾個set 但我唔係好知個分別

利伸:乜都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞