菲林相機討論 43 [黑警死全家]

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
過年放低 最少中秋先有機會收得返
Canon MC
Konica c35 af af2
有無人玩黑白正片?
好似好少人玩
藥水好難搵
利申無玩過
我早一個月前先擺低部機
真係可以聖誕先影相了
師兄整咩 維修唔貴咩
換快門簾 慢快門抹油同較對焦
見佢收1000 咁抵屌咪放低比佢整 真係無諗過會搞咁耐 打過去問仲要比佢屌柒我
新手想問下有冇推薦既機?budget ~1000
對攝影零認識係咪傻瓜機會比較好
想問下咁多位巴打點睇electro 35?覺得幾型但驚玩唔掂
同埋諗緊c35 af2/新出既yoshica mf2
如果傻瓜機有冇推薦?
唔該哂咁多位巴打!
零認識用傻瓜點會有長進
用傻瓜會學到啲乜野
反而你話零認識搵部Electro 35 仲合理
不過買之前要試清楚 同埋應該都要抹下取景器

MF2 係垃圾
睇下啲spec 就知...
無對焦 單速快門 光圈細
有咁多錢買MF2 都夠錢買部單反
幾吸引 我都要換快門簾 黃班又暗到睇唔到 之前達叔唔肯整
咁巴打想請問下,因為我係諗住街拍/隨拍怕麻煩,請問可唔可以推薦多1-2款?budget arround 800蚊,同埋有冇話特別要試d咩架
扑蛇回覆永遠唔會叫我失望
不過今次力度算比較溫柔
同埋想請問下爬文話買部a mode/ S mode既機好想問下有冇推薦筆直一千蚊,electro 35其實算唔算還好既入門機
比廢老中心整兩個月就想拎返?
聖誕再打去問下睇下開始整未啦
Minolta X-300/370/500
連支50/1.7 應該夠掛
試就試下個測光準唔準啦
dl 個測光app 對照下
如果有部乾淨企理嘅Electro 35 係唔錯嘅
不過呢部機當年應該幾公廁下
所以週圍都仲見到而且唔貴
仲有就係個序號係H 開頭嘅 仲係香港觀塘製造

留意下係咪鏡頭取景係咪乾淨
因為搵人抹一抹真係又一部機嘅價錢
電池可以用adapter 或者CR123 加兩粒LR44
打過去催會唔會屌撚翻你轉頭
唔係話有巴打真係比佢串咩
咁請問一下如果x300同埋electro會比較推薦邊個?
我呢個前苦主都講左好耐,去得呢個地方就預左有風險
我咪比佢屌過囉,仲要cut線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞