女朋友搵6萬蚊一個月...自己搵得21k...好自卑

257 回覆
842 Like 74 Dislike
我未到樓主拍拖嘅程度,但試過同住幾千萬豪宅嘅女曖昧dating,一開始係幾開心,慢慢就會有樓主嗰種想法。我一開始個想法都好似你咁你唔屌我屌,但其實真係會因為睇到大家嘅差距而自卑,解釋唔到,唔關個人無自信事,係日日提住你揾6萬我得2萬,你去美國我去旺角咁,根本就兩個世界嘅人,你連想請人食飯都覺得貴,因為去嘅地方都唔平,整個消費模式完全唔同,終有一日頂唔順離開。
食軟飯囉 你咬我食
樓主係咪好靚仔
講真你預咗人地背後啲說話好難聽
但你地真心中意對方嘅話就唔好計較咁多啦
你俾啲上進心囉,一個搵得多啲都好過貧賤父妻
可唔可以幫你分擔煩惱
見過樓主 正常樣 不過好大隻
你究竟係唔識數學定唔識中文?
嗱 分享小小
搵錢能力係同自己既底線掛鉤
你條底線擺咁高對你搵錢冇幫助
試下夜晚奶閪落力啲
盡量喺你條女身上攞錢
再比返佢洗
男人點振夫剛唔係要教呀 ?
加油巴打
其實唔好話一齊左呀
有啱既異性出現
發現背景爭咁遠真係半步都行唔出

人地食開omakase我就食開爭鮮,咩自信都無

但我覺得既然行得埋一齊
對方又唔介意咁行落去
樓豬絕對可以放鬆小小
搵個舒服既方式相處
再慢慢進修,為共同既未來去改變自己

人工上我都唔相信你會咁易追過女友份糧
但可以試下學一啲女友唔識既,例如外語
E.g.你做魚生野可以學日文
去旅行可以帶住女友係日本玩
E.g.女友無車牌 你可以考車
養唔起最少可以租車陪女友過下生日情人節

禮物方面就唔好太物質啦
你買層樓比佢都無用
佢自己都買到
花多啲心思,送啲獨一無二既禮物
例如手工品

樓豬積極啲啦
今日唔介意,可以捱到幾耐
佢都話女朋友係專業人士
佢只係普通打工仔
除非佢做生意/中六合彩/原來天生異稟發奮做醫生
正常情況係無可能追到
比上進心個part好認同
起初聽無乜野 聽多幾次真係會嬲
心諗 我搵到多既話我會唔想咩
不過我ex個情況同你有d唔同
佢係有父幹 但人工都係皮幾野

利申: 無父幹
小學生上連登?
分手啦,唔 好害人,完
咪傻啦 平時食開魚翅 突然同你食下老麥咪覺得新奇
但食多幾次 咪又係會食返魚翅而嫌棄老麥
唔好講到愛情咁偉大 講到尾都係自私
佢講得出比上進心姐係已經有所疑惑
當佢搵到個條件差唔多既人 就會一腳飛起你
你女朋友唔介意就得啦
人工都仲有得追,家底先大鑊
以前用英文讀數真係會唔識分
大咗肚你軟飯唔駛憂
樓主又唔使咁大壓力嘅
條女留得喺度
咁可能佢雖然搵得多
但係佢性格上或者樣子身材有啲普通
咪揀唔到佢嗰個人工水平嘅男人囉
我都係類似你咁嘅情況
但係我有時都諗 如果我係我自己呢個人工我都會日日去叫雞食女party出海
我男朋友都係我三分之一嘅人工
但係佢好錫我 照顧得我好好
有時我因為工作問題或者屋企問題好大壓力
佢都比到支持我 咁咪OK囉
如果結婚
邊個搵錢多d咪俾多d囉
計percentage唔好計實數囉
我老母都搵得多過我老豆啦 女嘅介意就唔會同你一齊啦 做好你應該做嘅嘢咪得
樓主,好多人話你唔珍惜乜乜77
但我明嘅...呢一刻唔介意又係咪代表往後咗多年都唔介意呢....真係無人敢擔保
不過關係嘅嘢,外人真係評論唔到咁多,
始終同佢相處個個人係你,
對段關係幾有信心都係得你自己感覺到...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞