女朋友搵6萬蚊一個月...自己搵得21k...好自卑

257 回覆
842 Like 74 Dislike
佢叫你上進係啱架wo
你唔諗下點搵多d追上佢而係諗人地會嫌棄你
做煮飯公囉 專心煮飯照顧佢起居飲食 做煮飯公做得好都好難架
每個人都有明天,只是你活在昨日
同佢傾下你既難處啦
搵到錢既男人又通常唔會搵叻同識搵錢嘅囡㗎啫
最緊要嫩口、姣,人揀你你揀人,不如真係自己進修下,做下freelance,有時起步點唔同,做多幾年咪又係差唔多,如果你真係愛佢,就要追上去。
btw,搵6萬買900嘅樓得唔得呀要屋企比好多
識玩梗係屌大佢個肚
仲諗埋啲濕鳩野 我都想食軟飯
我都奇怪
心諗做乜尻
以為我睇錯
用社經地位黎衡量一個人既高低
咁你好難唔自卑
君不見高僧大德唔受世人敬重
出家人連工都冇 連飯都係乞
以智慧做食糧 做人就唔會自卑

所謂社經地位 只係代表佢叻果樣野
禁岩係社會願意出錢 咁佢咪有地位
禁岩你叻果樣野唔係揾錢既
咁咪冇社經地位
就係禁簡單 好單純既運氣問題
佢好彩你唔好彩咁解 有乜好比較

除非你自己認定左自己叻既野係冇用
否則任何人都唔可以否定你既存在價值比其他人少
識到個有能力買樓既都唔珍惜
抵你一世窮啦

利申:羨慕
誰會珍惜當你還擁有
叫你上進啊,明唔明啊!
上 then 進啊。
搞大佢,生舊叉燒,就有未來啦。
傻佬
巴打一定好有男人味
先留到個有錢女
我濕晒喇
又唔見醫局街露宿者溝到有錢女?
路過幫手㩒入去簽再push下呢個post啊thanks!!

搞咩啊反廿三條聯署講咗成個禮拜都未過十萬!!!
https://lih.kg/1935825
60k係20k嘅三倍,佢人工係你三倍
60k係多20k兩倍,佢人工係多你兩倍
唔識中文同數學就重新讀過書啦
咁樣衝出嚟 笑撚死
下次唔好咁衝動喇
政府professional grade,例如測量師工程師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞