女朋友搵6萬蚊一個月...自己搵得21k...好自卑

257 回覆
842 Like 74 Dislike
我大女朋友兩年...女朋友畢業兩年出黎做專業人士

最近愈來愈望唔到自己既未來

我住公屋(租),女朋友住居屋,依加屋企人幫佢儲首期....起碼都有150萬...自己就做體力勞動工種...日日番工身水身汗

有時同女朋友傾起,幾時買樓,佢target就around 九百萬,話想住大d...講真有頭髮邊個想做辣痢,開始覺得我愈來愈追唔到佢既步伐,講起壓力測試個陣仲鳩....佢人工多我兩倍,仆街,供樓假設一人一半,我差唔多成份糧比晒出黎...

講真,一段關係兩個人差太遠真係好難走落去,開始好懷疑我地究竟可以走幾遠,喂大佬,好多野唔係一句咩夠愛就得,呢個世界係好現實,女朋友gel個甲買個袋等於我兩個月人工,自己都覺得自己晒緊人時間,根本消費能力唔同,呢種差距遲早會拖垮我同佢既關係

就算佢唔介意,我自己都介意啦,同過有錢女拍拖既巴打應該會明我講咩,雖然依加好開心,但明白根本無未來,有時佢叫我上進,我真係會好撚燥,呢個世界根本就好難打破現實既隔閡...
介紹我識,我唔介意
佢人工係高你三倍
是但啦
得你自己睇唔起自己
你為佢做既野
唔會因為佢既貧富而改變
佢都唔介意果時,你介意啲乜?
你努力進修下,當俾個藉口追近佢又好,自己真心想勁又好
反正最後得益係自己
個天俾個機會你脫貧
你要諗埋一面冇人阻到
咁又唔係既
其實只要你地兩個有愛既話
就算有個私樓千萬身家IBANKER話想比你條女更美好既未來
相信你條女都會拒絕
你條女做邊行
我女友都搵多過我好多
同埋我搬左去佢到住(佢自己一個住
依家都仲生活安好
屌 以為有人拎左單蛇個名
唔駛講都知你條女做邊行啦
媽的
正確諗法
晚上好
乜野年代呀...
佢唔介意又有乜所謂
做醫生?
其實樓主都幾上進
唔係人人都接受到條女搵多自己咁多
曬命Post,負皮backspace
實有一個低人工架喎
睇開d啦
間屋第時都係一人一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞