武漢可能死咗過千萬人-中國三大電訊商數據

756 回覆
2144 Like 29 Dislike
大陸電話 $6月費 包話費上網

背包客棧話有 $5月費 上年8月資訊
https://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=10323946

冇錢交電話費?
大躍進真實死左幾多人 真係無人知
不過可以好肯定係 大家都知道死左(好多人)

好多大陸人知道死左(好多人) -> 所以逃落香港
國外知道死左(好多人) -> 所以話係大飢荒

重點唔係死左幾多人 係大家都知道死左(好多人)

咁中國依家死左(好多人)點會無人知?

連登仔好多都知大躍進死左(好多人)
係你仲on99係度問死左幾多人

more
大陸狗乜都用支付宝同微信俾錢,點會交唔到電話費?
除非係啲電訊商冇乜人運作先會咁
冇啦啦千萬人轉台 而且鋪頭close曬
佢地去佐刷首抽
係(西方國家/外國勢力/港獨組織)造謠生事
大陸人仲要咁撚中意WeChat pay/alipay 冇data冇電話生存唔到
有親戚用緊4G上網基本月費$5 (1蚊=800MB)
每個月用800mb =$5+1
用8gb = $5+8
中共中央黨校教授林蘊暉做出結論,從1958年到1962年間,中國因大躍進運動導致的非正常死亡人數,約在3000萬左右。另外,根據另外一位新華社記者楊繼繩的計算,大饑荒餓死國人為3600萬。香港大學人文學院講座教授馮客在2010年9月出版的《毛澤東的大饑荒:1958-1962年的中國浩劫史》指出,他用了4年遍閱全國解封檔案,認為大躍進造成4500萬人非正常死亡。
據當年的糧食部辦公廳主任周伯萍稱,他和國家統計局局長賈啟允、糧食部長陳國棟做了一個電話調查,得出一個死亡幾千萬的人數,送交周恩來審閱後周要求銷毀。
在2011年1月11日出版的《中國共產黨歷史》第二卷中,中國官方首次承認「1960年全國總人口比上年減少1000萬」,但迴避了三年大饑荒期間非正常死亡總人數。
Not ideal to post in r/China_Flu, but was still temporarily banned in r/Coronavirus. Some shared to other subs anyway
再做中国人
Push
死過千萬人,GDP可以唔跌嗎?
係大陸無電話號碼即係連銀包都無呀
電訊商高層 顛覆國家政權 準備叫雞啦
咁點解無啦啦少咗上千萬實名登記電話用戶
呢個數字可能係defer 咗兩個月
有可能黎緊個數字再大

突然間下個月數字係0
但假定死725萬人會唔會太多呀? 睇返歐洲數字,意大利都係死亡率9%
就算大陸開頭處理得差,我當20%死亡率都去唔到呢個數字喎
武漢都係得千一萬人, 咁計應該成個武漢都死晒, 全中國受感染, 但中國出國既人就無感染, magic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞