武漢可能死咗過千萬人-中國三大電訊商數據

756 回覆
2144 Like 29 Dislike
死得咁少
地獄移動就有份
有無可能整到個Twitter format 出嚟放上去,英文翻譯

我想同外國人講,等班左膠收皮
話冇工返冇錢交電話費果班5毛當人唔知,武肺係啱啱農曆新年前爆,個撚個工人都收晒年尾獎金分紅同全年積薪先回鄉,邊可能冇錢交電話費?
有無諗過d數據係假?中共最叻係咩?就係封鎖消息 點解會咁輕易無啦啦俾你攞到呢d資料出黎?
早幾年武漢失蹤人口 都係後生仔

https://twitter.com/charles984681/status/1240128380307210246?s=21
push
但你知唔知咩叫瞎子摸象?乜省乜區嘅普通人最多都只係知自己區嘅情況,再加上自己唔敢周圍去睇清楚究竟有幾多屍+真槍封城+網絡審查封鎖,搜證&收發消息都極度有限之下,每個人都只緣身在此山中,唔會得到實際數字,因為佢哋嘅資訊都唔會準確。亦因為咁,山外嘅普通人都同樣唔會知道真實數字。
今次用唔到數據駁你,因為連官方都唔知有冇最直接嘅準確數字

雖然資訊性資料唔係創作最好都比番連登credit 好d
十四億,1%未係千四萬?
比發展商貪污洗黑錢姐
如果唔係起咁多托咩
有錢既都移民啦
仲買啲難鬼屋
仲要唔知幾時成副身家冇埋
香港近萬無可疑屍體發現案,支那一千四百萬無可疑客戶消失案。
64冇死人
831冇死人
推原帖比Solomon Yue未得囉
吓?支國咁先進唔係應該有得用支那寶top up㗎咩?
抵啦冇人個芝麻人係無辜
唔好亂搬書包啦,大躍進過多幾十年先有人知當年中國係幾大鑊
文革差唔多死左二千萬人
中國病毒到2月就打左半場文革
3大電商數據係12M人
姐係平均100個中國人有一個人死左
姐係死一個 可能有30個人知(朋友 親戚 家人)
死12M個 有幾多個人知 所以點會爆唔到
如果係討論會唔會死多過3000人 我都覺得會
但如果係討論會唔會死12M人而爆唔到出黎
我都幾肯定唔會爆唔到出黎
當然我都答你唔到死幾多人先爆到出黎/爆唔到出黎
可能我都估錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞