月經貓砂post 入黎放低貓砂牌子? N1正垃圾

161 回覆
1 Like 1 Dislike
我隻貓用N1就會成半個頭都係粉
我都琴日送左貨
好似係tb黎
係呀 同一間
佢啲砂係唔錯 但係個司機態度惡劣
剛接貓返屋企,前主人都用開呢隻,但隻衰貓成日玩砂撥到周街都係,想轉大粒啲好似豆腐砂/竹炭砂消臭之類但又怕貓唔習慣唔肯柯,係咪要溝砂等佢慢慢接受?
好慘但又好撚好笑
搞到我都想轉N1
我用依隻 有點小貴 但幾好用
Lm
自己造,打碎冰鮮肉,加營養粉,再雪72小時,每次食前一晚由冰格放雪櫃解凍每日所需份量。

如果嫌麻煩,可以買商業生肉,有啲人接受唔到自己打生肉,好似我老母會覺得好唔衛生。

新貓入屋4日即轉生肉。本來屙粒粒屎,而家食咗生肉次次都屙一條條長靚屎。

PS FB有好多貓貓生肉group可以join嚟長知識
主子心諗:你玩嘢啊
好好笑

有冇巴絲用過呢隻?又係fb見到
但fb呢排狂偷聽我講野勁多呢啲post
所以想問下 不過應該比上面個klitter貴啲
本身都諗住買klitter喇 唔撚想再用垃圾N1
我都有呢個廣告
係咪無乜人用雙層盆同分解砂?
強烈推介哩隻,我屋企兩貓由細用到大

好處係
大粒唔會有粉塵
吸尿碎咗直落底盆,兩日倒一次落廁所沖走
呢個牌子嘅木味好香,我擺砂盆廁所幫我吸埋臭。

壞處係少貴,我買緊$110 3包。
一定要用雙層盆。
同埋用耐咗啲碎沙會蝕咗入底盆。
好似自從果間klitter賣廣告賣得咁成功後好多人都抄佢咁出廣告
但上面呢隻個價唔係特別抵咋喎
我都用緊呢隻,但原來係強國製想轉
豆腐砂好多日本製
最簡單去aeon買最平嘅top value已經係
貴少少可以睇下爽快牌同top sand

唔介意用兩層砂盤嘅重有花王同Unicharm出嘅崩解式貓砂
連個盤都係mij

話咩大部分都係大陸製果啲係打手嚟定真無知
日本牌子 但係咪made in Japan 架?
咪講咗係日本製
我都用緊N1,發現佢質素真係差咗好多,勁痴底。想問溝砂個比例係幾多?
冇特別控制份量,大約N1:klitten 1:4-5左右
純粹叫做落d N1比貓貓唔好一次過咁轉姐
但尿唔太吸到水,我鏟親都痴
都係但整體嚟講幾好
大家有冇試過喵社長或者富士貓之王樣呢2款貓砂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞