月經貓砂post 入黎放低貓砂牌子? N1正垃圾

161 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇人用過ig petion個隻poopcorn貓砂,訂咗幾包諗住試,不過一直用開水晶砂,唔知隻腌尖貓鐘唔鐘意
應該唔吸味,但係感覺冇用豆腐砂咁臭依隻係每星期打開下層換尿墊果下臭姐
之前用開aeon牌豆腐砂
但係好似用得個零禮拜就有朕酸餿味
就算每日都剷乾淨都係咁
轉咗用Top Sand但好快就粉化
有冇識隻豆腐砂無味又keep到唔快化粉
支那製㗎喎
用緊呢隻 檸檬味好香 而且好平$28/5L $48/2包
佢一刮唔會成手麵係屎?
留名
呢隻好抵用 綠丸太細粒會整到一屋都係 呢個無
但得樂高有得賣
豆腐砂?
礦物砂嚟 可能我隻貓貓唔挑剔 換過豆腐砂 木砂 礦物砂都無問題
呢個我知~其實係香港人用日本技術,加拿大原料整
但好似因為香港出 廠係中國 所以都要寫中國製
hktv mall有寫日本/中國
我諗都係D出版限制既問題
至少佢FB share 流婆貓之類既問題先
我剛剛都買左一包試
但送到黎 我覺得好細包⋯⋯咁計有D貴
我都係呀!
係近排佢FB話轉左個模具整 細粒左但唔影響使用
之後D人查到 根本連個廠都轉埋!
大6整
一用 真係差到爆
結唔到 痴哂底
咁d貓屎會唔會痴得實?係唔係每次屙屎都要即刻清走?
上網睇見人話豆腐沙有粉塵同落砂問題,呢隻有無呢d問題?同埋都吸到味既?
如果d屎乾身基本上都唔係點痴架,睇下你想唔想執啦,我就慣左之前就算用豆腐砂都係一見到屎就執,不過我都有試過去8日旅行放低兩個貓砂盤係度,都冇乜問題。可能我兩隻冇乜屎痾,因為食生肉吸收得比較好,都唔係日日有屎執
依隻我之前都有用過,我兩隻成日整到周圍都係,驚既可以揀返粗粒豆腐砂,咁就好小小,但我覺得豆腐砂都係有味。
有冇巴絲用過grandee豆腐砂?好唔好用?

我附近有間寵物店賣緊150蚊20L,好似好抵咁但我google過都冇乜資料,又冇乜人講
我覺得都算係咁 唔痴腳 我用綠丸 太細粒佢地都會卡腳指搞到一屋都係

呢家用緊隻木砂 本身見佢日本制 屌你點知用落完全係災難 隻貓一去廁所就踩到成腳木屑出黎 結果成屋都係屑

日日吸塵都唔掂
http://www.petline.com.hk/wp-content/uploads/4560132922169-600x600.jpg
Wの爽快
好好用,比較大粒貓貓屙完唔易帶出砂盤
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞