袁國勇撤回《明報》觀點版文章

615 回覆
144 Like 211 Dislike

屌,錯手post 左出黎
講到所有野都係777搞出嚟既咁
依家香港既問題係在於制度
今日就算唔係777做首長,係888都好
都只會做返呢啲野出嚟,因為特首都只不過係反映中共意志
學上面巴打話,一句cut經費已經玩撚完
所有野係個制度有問題同容許呢個制度繼續玩落去既我地搞出嚟

唔該你地唔好再逃避現實
喺唔喺依一行立足都唔係你話事
咁樣以政治原因撤回言論
正常人都知係受中共壓迫
係得依度啲兒登仔仲屌人跪
一個回覆覆三次就變正確啦咩, 依家佢係被人噤聲呀, 乜撚野spin去無承擔呀, 你唔屌中共屌教授?
千奇唔好做流動連儂牆
唔好喺巴士、黨鐵、公廁周圍跌低篇文啦
撒回即係篇文講錯啦
乜撚嘢全力封關大學教授點樣盡全力最多都係強烈建議政府封關咋嘛戇鳩仔
唔通以血肉之軀頂住關門就會盡全力封關
依家佢出個篇文引起左咁大迴響
佢平時已經算敢言實係俾人威脅cut資助
唉 香港良心都咁
攞個佔中坐過監
一早俾藍屍中共blacklist嘅律師教授

而家香港最多人聽佢支笛嘅學術教授

你都幾on9
情況唔同呀法治一早已經死撚咗
佢出完呢篇文連登仔仲要屌佢而家先醒覺
唔覺得,我覺得佢撤回唔係為個人,但唔值得
可能佢覺得佢係研究可以救更多人,而政府永遠覺得面子大過人民性命,所以佢俾人「曉以大義」,如果佢想繼續做就收聲,但係咁唔值得
盡全力去封關
佢咩身份呀中共政苦會聽佢講
佢一直屌政苦遲全面封關你又唔講?

發覺你都幾on9
登左收返,都係登左
無言論自由就所有自由都無, 言論自由係一切自由之母

其實大家係咪搞錯重點?
矛頭應該繼續係
林鄭、ChineseVirus

點會係袁生?
我就點都會指責林鄭同中共

其實佢咁仲好
比人嚴重feel到政治打壓幾嚴重

//終身追求科學真理,不了解政治,也從來無意捲入政治;又稱文章表達不適當,用詞甚至有錯誤,並非原意,希望外界不要把他們捲入政治,留給他們一個空間研究。//
唔覺得係暗示 怕左你地班人咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞