袁國勇撤回《明報》觀點版文章

615 回覆
144 Like 211 Dislike
推呢個
最怕貨比貨

今時今日做學者,大家都期望係戴sir 咁,袁國勇咁樣施施縮縮已經跟唔上大眾期望
cls回覆
D人係咁架啦
係屋企打2隻字笑下人,做事後孔明就最叻。
講真佢兩個今時今日咁既地位, 同你開火搏到恆有咩所謂, 但佢兩個後面既學生點, 港大醫學院d經費點, 佢地d屋企人點, 威脅你身邊既人係中共慣技

勇勇
中共迫害
真慘 講事實都唔得
一句cut經費已經可以將佢玩死

袁國勇今日接受電台節目訪問時認為,現時想將源頭100%阻截已經不可能,「有冇其他因素我唔知」,但在醫學角度上,農曆新年前應已封關,而在假期最後一日(年初四)有20至30萬人假期後由內地返港,要進行達30萬人的醫學監察根本不可能,故目前將相關資源集中湖北武漢返港居民。

袁國勇表示難以判斷疫情趨勢,認為措施未能將幅度減低,首宗確診後的之後14日非常重要,數字反映措施是否有效阻止落地生根,「如14日後仍能守得住,不再有確診個案,代表成功阻截病毒在社區傳播,否則代表傳染鏈已經開始(在香港傳播)」。

可能上面巴打覺得咁樣叫做「封關做得差」掛
不過又睇唔到佢批評話遲封關
你知唔知學術界最種要係academic integrity?
佢而家咁做亦唔見得之後可以點樣喺呢一行立足
往後佢出任何論文、講任何嘢都好,啲人都會諗佢係咪會有政治審查
終身追求科學真理,不了解政治,也從來無意捲入政治

潛台詞:我講嘅係仍然事實,係背後有政治搵上門搞我
戴耀廷有冇收返法治已死論呀,高下立見啦彈出彈入
驚閪咩 洗鬼撤回
第一香港法例講明有言論自由 一係你取消左佢啦
第二 有冇話撚錯你呀 當年沙士已經害鳩香港一次 今次仲累撚埋全世界 呢加仲有乜資格喺度講咁多嘢
第三 唔撤回咁又點呀 唔通柒婆班官自己搞撚得掂咩呢單嘢
教授好波,彈弓手曲線批判幕後黑手,識得玩就喺要咁玩
企得越高, 包伏越大, 諗野深入d啦
唔好理班鬧袁國勇既人
屌你老母, 佢根本係俾仆街港共政府打壓啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞