有無傢俬舖好推介?

95 回覆
8 Like 0 Dislike
想問各位ching香港有咩好傢俬舖係值得幫襯?
因為來緊會有自己嘅地方,想簡單裝一裝/訂造一啲傢俬,例如 地台床 衣櫃之類!

但香港好似都有唔少黑店,因為無乜做過research,前排就中咗伏,幫襯咗間叫centro..
之後先發現原來間野係伏 好彩都淨係比咗少少訂..

所以想問ching會唔會有好推介?
例如 A lot liveing, emoh 呢啲掂唔掂
同問, 有諗過去支那訂造 因為真係平好多 勿屌太大力
驚d木唔靚,有木虱
完全無諗過 如果長用嘅就唔好貪平啦....
大陸太多劣質貨
Lm
香港啲貨都係黎自大陸啦 建材就
錯既話求指教
LM
所以就係想揀啲外國進口,
而家其實都有唔少傢俬舖係日本進口

我前排睇個間centro講就講歐洲貨,但佢係大陸東莞幫你訂造,點知咪出哂事...我都中哂伏,網上好多人唱佢黑店..
黃店
yOURSFruniture
仲有 廿一由八
香港製造
同埋而家好多人都好講求盡量0甲醛...
大陸啲物料始終都唔能夠令人安心
唔該巴打,睇下先
但有無網址,因為我search唔到
翡翠家居
佢啲木來自北歐 全實木 幾好
原來手快快串錯字
正常價錢
你去tree 買張枱都係呢啲價
alot 就比較多日本入口貨,質素唔錯,我而家張梳化都係向 alot 度買,另外可以睇睇原木生活同廿一又八,呢兩間 d 野都見得下人。
唔該哂巴打,參考下先
巴打自己試過呢2間?
佢地啲手工同料好唔好
係啊,但佢好似得現貨先係日本入口
訂造嘅傢俬唔係日本料來
佢 d 野全部玩靚木,好難唔貴。
北歐嘅話都不錯,本身都係想北歐風,
可以參考下,唔該ching
唔緊要多謝你推介就真
暫時主要想訂造張地台床加埋衣櫃..
但睇極都未有啱心水
難得前排見到間啱錯,點知係黑店
Yours冇用過,你最好去佢地show room睇睇
廿一由八就朋友買過 good comment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞