普通上車盤<6m討論

851 回覆
32 Like 40 Dislike
想知尚悅村巴出西鐵站要幾耐 腳行10分鐘真係行到?
大圍海福/富嘉
舊就舊d但係呢幾年先做完大維修
7M應該買到2房450
海福會比較開揚同個積靚啲
東涌映灣園幫到你
買就買第四期 , 相對地較近地鐵站
不過都要行成三個字
係咪一定要 荃灣,大圍,將軍澳 又有 covered walkway? 港灣豪庭都有 7M 內過 350 呎兩房。

有朋友啱啱簽約買樓 同我講左上面既嘢
當笑話分享下
10分鐘一定唔得
識行由B出口行13-15分鐘就到
啲人話20分鐘係由yoho個出口計,梗係耐兜咁大個圈
遲下yoho四期落成有天橋直過馬路就再快啲
你中意啦
偏僻成大片石屎森林、配套、喺一街之隔,成區巴士線大動脈行都行到過去就叫偏僻
咁奧運荃灣工廠三寶都要比你叫偏僻
心態好好
呢度永遠嘅討論都係
差少少點解唔要乜乜乜
屌有頭髮邊個想做織哥
識人17定18年綠表3房1套6球
仲要交咗沙田間屋出嚟
一唔夠講又要拖埋其他屋苑落水, 真係肉尻酸

返大彎區啦
On撚鳩
唔提就你啱?
唔好轉移視線啦屌你
唔明咩叫偏僻就查下字典先
你個定義會令市區好多地方都比你叫偏僻
引起不必要嘅混亂

除非你雙重標準。咁我無野補充
大家熟唔熟馬鞍山,薈字頭個D大家又點睇?
有7M東涌直接買東堤2房都得啦
洗鬼買映灣咁入
不過樓主應該會覺得東涌遠
東堤無露台嘛
7m 可以買到成550實呎,有露台映灣園。
市區一定搵唔到。
13分鐘無可能啦
行到榮因小學都要成10分鐘啦
買左邊度幾錢?
或者咁講,我一出尚悅見住68E同68F既班次感覺唔係幾好
行出去又唔係好熱鬧
或者咁就變左平左,就變左 <6M盤

其實買得既..都覺得接受左
我覺得冇乜好爭論
佢好處真係夠哂靜,好舒服

依個要度階磚先知
純推斷: 佢樓底高, 拉長左感覺窄左?
尚悅呢啲樓又唔係高, 照計牆身唔厚

68E/68F冇人等架
你當唔存在, 正常一係穿巴一係行出大馬路, 個步行距離尚算可以接受
應該係個露台出事喇
411同356感覺內籠唔差得遠
一個露台 一個窗台
所以我一直推薦窗台版
講緊去大馬路, 唔好睇啲唔睇啲
又新街落8-9分鐘返到
去程行埋天橋過對面就係12-13分鐘

唔駛拗, 我譽88成日行5-6分鐘
尚悅入多個街口自己計

去西鐵現時係12-13分鐘, 第日行yoho4四期再快少少
海福d間隔好難擺傢私
大四喜一房有無可能跌到<6.5m

長沙灣 大角嘴 土瓜灣三個區大家睇好邊度?
我自己睇好土瓜灣
但土瓜灣太少選擇...得啲三百頭呎一房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞