普通上車盤<6m討論

851 回覆
32 Like 40 Dislike
唔叫偏僻呀?市中心周邊日常生活10分鐘步行路程乜都有。巴士線樓下又有早繁特車,行出大馬路10分鐘就乜鳩車都有
Park Yoho嗰啲行都行唔撚到先叫偏僻
3百幾嗰隻要拆牆做一房先好用
拆完後長方形廳四四正正,大兩房做唔到
不服來辯
比負皮有撚用
留意開你講野都幾偏頗

有咩point覺得呢度偏僻
我就譽88住戶,有足夠實料答到你
咁比梗係唔係level啦
Yoho真上蓋有冷氣架...

要比就比日常生活,ie 食野,買餸,行街
兩者都係雞地生活圈,買餸去到合益/去千色買野反而尚悅贏個馬鼻。唔係話差太遠
細兩房係35幾嗰隻,個廁所好靚,無露台
尚悅係房大廳細...開則問題
但樓底高當補返少少缺陷?
可能有人中意房大啲掛
邊到係西鐵話上蓋
雞地生活圈
我自己覺得去到朗晴 88就完
再過我自己就唔計
尚悦行去元朗站要二十分鐘
村巴鳳翔路超塞
真心唔方便
九龍區有咩6m左右嘅選擇,兩房係咪無咩可能
其實有7M, 唔想荃灣,大圍,將軍澳以外, 盡量2房/有露台, >350呎有咩地方揀到
愉城
不過我一定唔揀佢
點解, 同三寶點比?
唔好咁啦
去西鐵站就遠係事實
搭巴士日常食飯買餸係ok,700米範圍內
樓下有返工巴士出市區,無必要搭西鐵
放工又新街落,買埋野返屋企啱啱好順路
奧運何文田啲人都成日標榜自己近旺角實質要行1.3-1.9公里不等
環境麻麻,頭頂有飛機聲(而家少航班可能聽唔到小心唔好比人呃)
後面望山有地鐵支支聲,夜晚都幾明顯
對荃灣市有馬路聲,下面勁多巴士小巴重型車
行地鐵又遠,都幾多人
97金融風暴樓,業主好多都蝕到冇錢/唔願意裝修,內籠比較殘
鑽石廳唔見使
樓下個商場太多人,服務小朋友為主,但生仔可以考慮

三寶面壁工廠區仲嚴重,實在太近
同樣有馬路噪音問題,沙塵滾滾
無蓋,去兩邊地鐵都唔方便
樓齡新,但管理費唔平
原本批地條款係酒店式商住樓,無媒氣感覺唔太純住宅區,中央冷氣維修煩
650萬內買黃埔花園低層細單位
又點睇
你講d野睇你點睇。人多車多代表個區好旺,配套非常好。
愉城已經叫做人流唔高ga商場。
睇你應對鐘意非常靜ga環境。
budget有限, 唔想太偏/太舊, 又想2房好似得呢d咁多缺點既盤

btw 三寶唔係會有條新天橋駁到去映日灣咩?
想有天橋駁到商場, 愉城係咪算最平架喇 但鑽石廳好難用
荃灣比青山公路、屯門公路夾住,極多車流
唔止自己本區啲車,大西北、青衣啲車流量廢氣都食埋,加上三面環山唔流通,空氣長期都好差

愉城未翻新前就係靜,而家係肺炎搞到靜返哂,平時真係多人到食都冇啖好食
映日灣會駁天橋
但都太兜喇,沿天橋行去西鐵站4個字都唔止

再講我又會比人插
你問我就會揀入元朗yoho一期
搭多兩個字西鐵,同你行去三寶差不多,而且有蓋
同愉城比,西鐵元朗出市區速度等同荃灣搭地鐵出去。
而且元朗有海量全日制巴士線,四通八達
你唔介意721缺點,就係最好選擇
小弟都係接受唔到尚悦個位
好遠
只要有covered walkway我都接受到,唔怕行遠左
只係呢個budget唔知仲有咩地方有得選擇
再來就係舊樓 綠楊荃廣呢類
要有蓋就係得呢啲
大圍TKO選擇更少
尚悅係偏僻, PY係山旮旯, 分得好清晰, 唔駛再拗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞