普通上車盤<6m討論

851 回覆
32 Like 40 Dislike
其實都係差一個巴士站到香港仔
反正港島返工
幾年前接到一個客買大碼樓,所以自己開左間地產公司自己做,做完單交易之後,見反正一年使費都係果五千蚊左右,所以繼續續左公司牌,所以如果各位巴絲打如果睇啱左個樓盤單位,我可以用我自己間地產公司牌幫你地做代理人身份而唔需要收佣金。

但要符合以下2點才可以

第1,你要自己揾啱想買嘅樓盤單位
因為我本身沒有樓盤資訊比你地,所以你地要自己揾果區嘅地產代理去睇樓,直至你地睇啱左後,就將睇啱想買嘅地址比我,我會揾業主嘅聯絡方法,嘗試聯絡業主傾。

第2,買樓落名人未有簽睇樓紙
因為如果落名人簽左睇樓紙,我唔收你佣,但果間地產代理都會追你佣,所以會無左慳佣嘅意義。

如果各位巴絲打有興趣免佣買樓或者租樓嘅,就pm我傾喇!
@manman802

幾年前接到一個客買大碼樓,所以自己開左間地產公司自己做,做完單交易之後,見反正一年使費都係果五千蚊左右,所以繼續續左公司牌,所以如果各位巴絲打如果睇啱左個樓盤單位,我可以用我自己間地產公司牌幫你地做代理人身份而唔需要收佣金。

但要符合以下2點才可以

第1,你要自己揾啱想買嘅樓盤單位
因為我本身沒有樓盤資訊比你地,所以你地要自己揾果區嘅地產代理去睇樓,直至你地睇啱左後,就將睇啱想買嘅地址比我,我會揾業主嘅聯絡方法,嘗試聯絡業主傾。

第2,買樓落名人未有簽睇樓紙
因為如果落名人簽左睇樓紙,我唔收你佣,但果間地產代理都會追你佣,所以會無左慳佣嘅意義。

如果各位巴絲打有興趣免佣買樓或者租樓嘅,就pm我傾喇!
On9 淘大兩房唔係市區樓?
你岩,但姐呢堆野最快4-6年後
same,迫唔緊要最緊要方便,出街路程短
點解可以咁快
聽講而家mortgage 搞成個月

利申就買
幾年後有田灣站
蝶翠峰
好奇問下 咁巴打你點賺錢?
我估係冇單開, 淨收一邊佣
好似有5年禁售期.
等到幾時
唔好諗呢d 啦,新居屋仲要根本係公屋樓黎
買居屋都買2手舊居屋
直頭係已經唔敢諗香港樓.
問題係買樓好大部份係借番黎
去外國又唔知借唔到,當借到買到又無居留權
一成

利伸唔係樓主
以前唔覺得係必需,依排覺得有個露台/騎樓都唔錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞