Pokemon玩具討論 #4

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Pokemon Master囉
手機game
1周年啦
唔好俾條片呃到
之前有隻景品都係卡比獸+比卡超
價錢係佢1/10
景品品質點同呢隻比仲要呢隻多咁多細節野 地台 小智 車厘龜 奇異種子 波波球
不過mega house係高質嘅
我都有隻忍蛙同噴火龍
巴打識貨 呢兩隻真係必入 勁正
佢特登係咩黎
佢右上有寫 未有樣睇我都唔知
sacle world關東系列最後一隻(暫)卡比獸,黑貓到咗貨幾日,今日終於有時間開

打開盒面,同啟暴龍一樣都係額外有個膠盒套住,睇黎以後魂限都會係咁

拆出黎卡比獸正面驟眼睇好似冇sad,望落去都ok大隻,拎上手幾墜,指甲白色油得有d差,不過好似隻隻都係咁

但望落個底,即刻見到有花 ,魂限質素真係每況愈下

至於作為附送的金銀赤,經典姿勢,望上去ok,同green一樣比舊版高半個頭到,好處係今次手上終於拎番個精靈球,但隻精靈球個塗色

支笛,一樣,精靈球係敗筆

同卡比獸擺埋一齊,卡比獸冇想像中大過人好多,就咁都ok好睇

最後黎個心金赤全員集合,氣勢即刻出哂黎,可以話玩呢個系列個目的就係為咗咁全隊擺出黎,可惜我冇追金銀set,擺唔到同舊版同太陽伊貝一齊個team

即使用番舊版赤,個姿勢同全員mode都一樣好型

最後黎個我的卡比獸收藏全家副作結

總算暫時關東sacel world 除大木都收齊,暫告一段落,依家睇個勢bandai 依然keep住出劍盾但冇動力追,繼續等佢再出番關東,目標依然係全151
金銀set係通販
上下旋拍應該唔難搵 尤其大陽伊貝
唔算係搶手貨 2x-3會有交易
小茂果set有無?好似周街都無
green係魂限,要訂先有
奉神犬set都好似上左天
sw 咁既價錢 質數咁差
我估係波波球畫完 變成花面貓樣貼紙
可能係喎但係比多三百蚊得啲貼紙仲要應該唔會貼
我隻卡比個肚有條妊娠紋咁
Sad
咁都係訂普通算
卡比獸

上次買完 耿鬼 百鬼 都覺得megahouse 幾靚
依隻pokemon scale 卡比獸嘅質素勉強可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞