Pokemon玩具討論 #4

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
都係嗰句
開訂230
仲可以三套一齊買夾40蚊運費
係送貨嗰下撚人
真係唔明點解唔訂
都係果d原因啦
開頭覺得唔想儲埋
又或者唔知會炒到天價買唔返
唔想儲咪繼續唔儲
有啲野你真係想買 搶都要搶到黎訂

套野上年尾季已經有魂限 一早知個玩法
到金銀都仲係咁 除左抵死都唔知講咩好

學上面啲人講
套野qc咁差 入左喊三聲
師兄咁激動 我就係你講抵死嗰個啦
但係我嗰時就未入坑 所以就無訂到
依家係想後追嘅啫 見到個價咁癲 唔係呻下都要比人屌下話
真係幾好笑 我而家先見到想追唔得咩 又要比你話抵死
唔想儲就繼續唔儲 人唔會變架咩 買個公仔都要屌人
我真係抵死..
如果有巴打你一半咁醒就好

我生仔一定教佢睇下套野係唔係魂限先
係上面既人太激動下話
我係specific講緊金銀岩岩出嗰兩set
本身有買過/知道之前舊年出過嗰幾set魂限既人
咩遲入坑、冇留意開 通通唔關事
淨係屌嗰班一直有留意開 屎忽痕想追又呻炒嗰班

其他唔駛衝哂出黎
買玩具都要鬥早追晒新境界
收到其他先想儲埋又唔啱

十二月頭大木都未派晒
有炒到咁癲?點樣一早知玩法?

你唔屌下沙士完唔買樓又上唔到車既人
點樣鬥早追哂
魂限係要預早訂既限定商品
你都識講十二月頭未派哂大木即係有留意個情況
首批大木十一月頭就出左
https://lih.kg/mHzihAX
亦有巴打十二月話入話食炒
https://lih.kg/1672849
你根本就係唔想訂搏現貨炒唔起
冇問題 咪佛系睇住我地玩爛qc商品
再搏佢再版等現貨

你提沙士 你想買銀行都唔敢借俾你
除非接近full paid
偷換概念

你唔信想full paid訂 可以搵孤注呢啲街鋪訂
個po都有人講
唔好話炒價,其實原價個定價都有啲貴,仲要QC差
買晒SW依家都要至少3000尾4000頭

今次呢兩set應該話連埋雪拉比
個性價比更差
我自己都講話唔太想入

Pokemon玩具討論#3
https://lih.kg/mHzimBX
#359 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

但有愛 亦知現貨難追
所以都要出手
你既private logic:
批貨未出晒但有炒價都要相信炒得起
唔訂=搏現貨炒唔起

真係唔想訂住睇埋前幾set唔得既?
唔想儲住而家儲返又要比你批鬥
哦..你十一月開始追晒就叻叻
人地唔想入住又後悔無入就抵死
唔知你哪來既優越感覺得自己訂左唔洗食炒就好叻

講返沙士
沙士果時樓價一定要借?
無人拎住舊錢唔敢買miss左?
唔知邊個偷換概念

呢個post都係比一班巴打講下玩具分享下姐
係你條友獲獲都要屌下人顯得自己好醒咁
雖然多謝你教點訂港魂慳運費(如果我無記錯,唔factcheck喇)
但討論下玩具都要受你氣?你當自己邊個?

最後都要講句
真係要表揚下你知炒得起識得訂貨咁叻叻豬
你講野柒我就緊係衝出黎啦

最重要係我訂唔到呢兩套
批貨未出晒但有炒價都要相信炒得起
唔訂=搏現貨炒唔起

你講緊乜

唔訂衝現唔係搏佢炒唔起
唔通為左食炒價好歡喜?

而個重點唔係知
是否炒起
係明知限定野 唔訂就預左未必咁易有貨/食炒
到現貨時一係食炒一係棄 呻笨後悔俾人笑正常
何況我唔係拎咩優越感 係屌點解有愛唔訂
仲要知行為都要睇定先 怨得邊個

你話遲入坑 本身冇留意開
咁嗰啲就真係冇野講 愛得太遲
真係慘
買下公仔都要同你辯論

而家講緊兩個情況

1:
當時唔想入金銀
後來想入埋金銀
呻下貴有咩問題?

2:
當時未見到炒得好高既可能
而且唔係最受歡迎既主角組合
果排先啱啱出貨
點知會唔會好似大木咁有第二轉
唔入都好合理姐

關於點解有愛唔訂
答到你未?

唔訂呻下貴都要問過你咁
唔知你係到風涼乜野
想問下買邊隻果然翁可以夾到shf火箭兵團size
大木邊度有第二轉 ? 下 ?
唔係最受歡迎既主角組合
又覺得有第二轉 你知唔知自己講緊乜??

講緊點解有愛唔訂, 又答D九唔搭八既野走去 spin
你咁亂, 同你"辯論"都好慘 (慘得過你又跟著長篇回)

呻下貴要問我過, 咁我屌D人有愛唔訂之後又呻都要問過你 ?
我風涼定俾我講中刺激到你神經呀
講錯 係奉神耿鬼先有第二轉
呢兩set唔係主角但有第二轉

上面咪解釋左點解有愛但唔仆到去訂囉
邊句邊隻字spin到你呀?

哦..跟返你邏輯
我要接受你屌人有愛唔訂乜乜乜
咁你都接受到其他人屌你屌人串柒柒咁款
雖然唔係好認同你個邏輯
不過欣賞你受屌先

見到你好好地討論下都要屌下人先開心
係人都睇唔過眼啦
洗乜刺唔刺激神經
想問下有冇掛袋既pikachu毛公仔(細隻)
想送俾人掛係背囊
香港邊度有得買?
樓上以和為貴
有愛負擔到咪去馬
荷包淺就乖乖等下次追貼d消息
我都係好遲先追Scale World
魂限個d miss哂,見炒到咁貴我都無謂勉強
感覺唔係有版權既淘寶貨
質素唔多穩陣 我唔建議買
香港冇,支那限定,好似係razer出
睇到佢話暫時支那先有,希望香港遲多個月都有
但係個樣真係幾吸引,我想送果個人仲要係比卡超迷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞