[ONCE] TWICE 討論區(180)熱烈歡迎名井南凱旋歸隊之0324生日快樂!

1001 回覆
31 Like 11 Dislike
正專就食得屎了 仲未回得切血
講真今次有乜理由仲唔係正專 唔係的話我真係唔多接受到個判斷
作為一個窮撚嚟講唔想咁快出 又瑜pb又con
應該最少仲有一個月嘅 唔洗驚啦
冇工返有出冇入
本身韓場回番血比你
Likey兩年半前
Cb得嚟Fs都7個月前 呢兩個月對TWICE同三本部Staff嚟講 可能係出道以嚟相對最得閒最多籌備時間嘅一段日子 今次仲唔出仲等幾時
週邊pb con碟一嘢cap返韓場啲血
雖然今次應該真係會打埋國際,但點解金毛就係美國市場
三本部呀好出奇咩?
Time will tell
不過認真,都真係係時候,但撞正個病就變左未必係最好時候
韓國娛樂事業冇停過
唔洗驚
金mo啊 久違
都好Barbie feel
如果可以直髮更好

全金毛回歸!
佢地暫時得一隻正專 其實係咪算少
一個月咁耐

https://www.instagram.com/p/B-0ewJmno8e/?igshid=12dgy01rw8ek0

提名開始了!請全部提名各成員!ITZY已有一名成員成功提名!
都係舊血黎,各位溫屎都未出新血
通常由公佈到真係出碟差唔多要1個月,佢地呢幾日先染髮,拍埋mv果類都要點時間
乜都假,三本部肯出cb新聞未

出道4年半先得個1隻 不過女團好多時都係咁
近幾年啲團都偏向咁做
不過mini多 都叫彌補返問題
公司角度
一隻正規最少10首歌 Twicetagram 有成13首
夠出2隻mini
正規一般會賣貴少少 但平均計
其實mini搵錢多d
所以d公司家下出mini多
成本低d 搵錢快d 又可以快d cb

錄一首歌成本好高 先唔講作曲填詞嘅版權
仲有編曲 後期修音

錄音 全部都係錢

亦都解釋到點解一般出正規會再出後續
因為可以食多水錢 後續加多2–3首歌 售價會貴過正專
只係TWICE先咁特別
之前係連mini都可以再出隻後續
只係改個名叫Special album

Fans角度
正規宣傳會豪華d 勁d
歌手本身會緊張d呢次cb
正規d歌高汁d
價錢抵聽d
總體期待感高好多
照道理上年9月其實應該係正規2
只係因為南先delay㗎啫

不過Twicetagram 隻碟我記得賣得算平 用網上買價錢計
反而係18年開始d碟就賣貴咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞