[選戰 = 統計學] 立法會直選,有冇七成議席,就睇你地有冇膽量

609 回覆
366 Like 12 Dislike
可以,一定要
知都無用,結果己經破壞左
初選多次,睇下佢派到幾多次?
要盡快搞,時間無多
全保守:
3/6
3/6
2/5
4/9
4/9
------------
16/35
假設佢地有4成得票, 同埋有紀律 (除左新東方國珊未見到有互界的情況)咁你拎D乜?
我講21已經assume新東/新西港共分唔掂
如果九西今次港共肯出三隊主力邊有4席你拎
無讀game theory果個係你呀, 連optimal strategy都唔撚識計
支持
game theory係講求 complete information,
選舉係unexpected,佢地冇方法可以全力合作

因為可操控票只有5-10% of total
即係佢地要 保守策略,加全能配票先有16/35

你要民建聯冒住輸嘅風險,放鐵票比葉劉定何妖?
佢地會肯咩?

佢地行保守,我地底有19/35,
咁我地只要每區配多一席,就有24席
明唔明?
推,一定要初選
要贏唔係靠膽量,最重要係團結
協調好出賽張數,分配好每區投邊個

請泛本素候選人同支持者唔好再鬼打鬼比少數派漁人得利,要齊心打好呢場選戰
十萬火急,要推上熱門,
Facebook,IG,Whatsapp,TG share
條友根本係樂觀撚黎
如果有留心睇返港共以往票數分佈其實都知佢地大約點配
你咁講唔岩,
素人都可以上到位,
天琦,本土前,梁游,大家當年都係素人上位

到時素人贏左,大粒泛民都係要讓位
你細心D睇,
新同民咖喱飯都係比鄭家富彈出黎𠝹死左
你有冇睇過新東落選票架
本身減左位,都仲係咁,
你覺得佢地會服再減多次位咩?
建測界穩取?
無論如何,先搞初選,用初選結果決定邊個代表民主派(泛本素)出選,邊一邊贏,另一邊就要讓位
泛民大黨輸初選都係咁話

(順手bin一bin民主黨同劉青
有難度 確保唔到所有人肯投票
上屆 泛民 43.44%,係有難度,
不過黃營再努力啲,係好有機會,
宜家係鬥個馬鼻階席

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞