我們真的學不來[4]

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
黑肉好慘 要做炮灰
一早文乃end咪好,都唔知搞咁多野黎做乜

其他角色根本都唔成氣候又要寫結局,間硬加d 老豆顯靈,玩女鬼呀咁
你個其他角色包唔包老師
梗係唔包,講緊黑肉烏冬
文乃就係true end
老師線可以當fan disc

其他線真係比下去

好滿足
贏左仲要咁靚
文乃世界第一
之前補漫畫嗰時淨係睇文乃老師加幾集學姊證明係無錯的
成幸痴左線, 呢句咁屈機
補充小小 冇惡意
再次印證原本first end就係文乃 唔知咩原因轉左黑妹
文乃線真係飽滿到傻 個寫法已經係幾乎用盡最正統最王道打動人既
放甩左前面兩個end 文乃真係親生女
d內心戲 d掙扎 d抖動
呢種鋪陳會令到之後幾條線會好難寫得好之餘又同文線有個巨大分別
就算係將來寫最高人氣既老師線 都好難有呢種咁正統既feel
我純睇劇情咁計 得出呢個結果 唔用粉絲濾鏡睇劇情
其實當初得文乃可以同男主一齊住一晚旅館
我就覺得最尾一定係文乃

完全唔明點解要比黑肉
睇最新果話睇到我眼濕濕添
係勝利嘅味道
成幸個告白都好犀利 比起前面兩個果陣似番男主角
唔知老師篇可以點媲美點超越呢
利申 文乃黨
呢張真係超夢幻feel
理豬黑肉乖乖地做助攻角色咪fit 囉
喊到收唔到聲
雖然麻麻地文乃 但係只講劇情文乃線真係寫得幾好 好工整
我覺得係個作者(可能編輯)覺得要反傳統, 唔好俾大熱門, 懶高章去違反讀者預期. 佢以為自己係富奸咩
點知俾人屌就諗到if 線

如果佢地一早就打算出if 線, 大可一早就公佈, 或者就以人氣榜嘅倒序去畫
所以我遍向if 只係臨時臨到嘅方案黎
我覺得一開始應該都係文乃END
但老師橫空出世 票數屌打之後加埋
筒井生存力一向好強 唔敢得罪咁多人 就諗住出老師IF
單出老師IF又怕比人講 所以其他3個就痴老師既
咁正路老師就放最後唔係冇人睇
如果一開始就正史文乃END
中間過渡過3件未必頂到老師就可能比人腰斬佐
所以文乃放正中間
然後第一個出黎比人屌撚柒既就係排第3既黑肉
之後就是但砌
BTW今集非常滿意
都令我呢個老師黨覺得一開始單線就咁完都可以
文乃黨每週留名
其實依家睇返個次序真係算係咁
如果一開始牙乃END
要出IF
後面就要連續3個夾住黑肉烏冬小惡魔學姐先到老師
咁樣中間超難頂
出黑肉先,俾大家屌一獲金先公報有IF,然後出最無人想知既烏冬,後面開始越來越精彩,反而會吸返D人KEEP住睇
利申我覺得學姐都好正,純粹佢太遲入場
之前棄左 見文乃先睇返...
前面兩個真係冇興趣
後補完黑肉理珠線都冇咩感覺...
反而文乃篇好好睇
文乃老師學姐都唔錯
文乃呢話簡直係成套漫畫咁耐最屈機
仲記得我開第一個post嗰時動畫未播
我話文乃世界第一差唔多收咗80個負皮
之後出完動畫先收翻正皮
依家估唔到咁多文乃黨

多謝動畫多謝黑肉垃圾end
等大家睇清楚文乃幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞