我們真的學不來[4]

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
咪證明嗰班讀者都係垃圾
咁都可以俾個作者過到骨
無鋪排硬推角色已經係死罪
黨爭漫畫拎if線嚟開5結局直頭係業界之恥
okok 咁你走未? 入黎爆閘?
吓?討論區我入嚟屌有咩問題
一定要讚先可以留言?
唔聽得批評嘅話你搵小圈子谷圍爐打飛機啦
痴線筒井都有護主狗
女神先最正
呢個正,不如整埋老師個妹同化學女end,加埋又出多本單行本
諗起舊登個綠葉
入得討論post就唔屌得
我覺得創作呢家野太理讀者反應係一個問題
完全唔理讀者意見仲要玩鳩佢地又係一個問題
太極端 最近例子就係春場同筒井
平衡番D唔得咩?
撚狗咁撚仲要製造到話題
吸引更多新讀者入坑
我怕日後越後越多
如果筒井呢個做法成功既話 應該好多人會學佢
春場撚狗唔係個個得
但筒井呢類故事失晒控都可以商業性成功既話
對重視劇情既讀者黎講其實唔係好事
黑妹黨?
文乃
咪幾好,人人有份唔使爭。
黑肉線最後一集黑肉仲路人過另外四件
但春場呢類有既目標,如果聽意見,好易暴走

筒井根本埋唔到尾,無諗過老師爆起
先黎既5等份的結局,想討好各黨

不過,有無人記得以前套作係靠投票定本命
正常係
但黑肉最大敗筆係撚化過另外四個

如果另外四條線,唔撚其他女角就好似唔公平
但如果keep全條條線都要撚其他女角又好撚戇鳩
有學姐end我已經好滿足
係咪笑鳩五等分
對比返五等分真係好好多
至少四等分係去到接近最尾先有角色宣告退場
而且作者應該係從一開始就決定左邊個贏
至少有讀者為佢寫論文分析過

學不來出曬五個結局,表面上大家都唔得罪
事實上係作者冇主見,垃圾一件
利申先文乃黨
原本覺得黑肉end無乜野,人地都好女仔黎
而且現實d講,揀個認識得最耐個個好正常
係唔知點解漫畫永遠天降大撚曬
舖排係有d差,但未至於接受唔到,如果可以強調下妹妹同黑肉親近同妹妹係泳隊依兩點會好好多

但咁樣搞法,仲要最高人氣既老師擺最後,我覺得作者係真係好撚無骨氣,依d黨爭漫畫無論點end都有人嘈嫁啦屌,你理撚得人?就算依家你畫曬5個end,大家都一樣會嘈邊個先係true end邊個先係真愛。根本讀者永遠無可能滿足得到,與其係咁不如俾d骨氣畫自己想要既結局。

本身套野算近年黎幾好既校園戀愛喜劇,唔剩係focus愛情,友情親情都描寫得幾好。講夢想個d part亦幾得體。但而家咁樣我覺得好撚唔掂。
筒井真係好垃圾
其實我本身都幾鍾意個結局
除咗話麻麻地黑妹贏咗 但係封面放老師呢個行為
大部分劇情都幾接收到

我幾鍾意佢點樣收眼鏡娘同老師嗰個結局
眼鏡娘話就話學文科
但其實佢實際上想學嘅係同人溝通同埋理解人心
最後尾佢都好成功咁了解到男主鍾意黑妹
從而自己唔同男主表白
其實呢一方面我覺得佢算係成長得最多嗰個

而老師都由一個唔受學生歡迎嘅老師
變到一個好受歡迎嘅老師
加上佢最後都瞭解到自己對幸平嘅心意係啲咩
雖然佢冇入到場 但係好鍾意佢望住男主喺度感慨嗰個ending
感覺佢終於放下咗以前啲嘢

而家改做If 線 我覺得之前嘅感動同分析好無謂
而且覺得黑妹好慘 自己個結局仲要畀老師搶Fo

利申: 冇話特定支持邊個 文乃唔贏就得
話就話黑肉end 其他人戲份仲多過佢
真黑肉end完全唔似黑肉主場
臨尾都要推老師賣女僕
都幾可恥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞