我們真的學不來[4]

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
應該差唔多要改口叫唯我文乃
呢條線最過癮嘅就係將武元end慢慢咁erase咗
幾時到老師線
文乃
暗示黑肉同文乃係相生相剋
理科完全狀況外
文乃完全無放理科在眼內,明知理科都鐘意男主
黑肉死撚開啦
俾人拒絕咗仲要約定像從前死lur爛lur
柒咗就彈開啦冇你嘅事呀
理科明顯係冇人表白先執到隻死雞
講得好!!!!!!!!!!
有幾時唔靚 佢無時無刻都咁正
無錯
仲要有隊友助攻先執到
文乃線未完,精彩程度已經屌打左黑肉線同理科線,一早搬呢啲劇情出黎咪唔洗比人屌到過街老鼠咁囉

個人覺得個問題出係角色設計上,對比翻黑肉線同理科線,佢兩個既實際經歷係我眼中都係好唔立體。黑肉既經歷大部分心動位都係以前發生,即係作者話有發生過就有發生過,唔係由劇情上打動讀者,所以黑肉線先會比到個夾硬贏既feel。

不過講夾硬都唔夠理科線嚴重,講角色設計理科真係弱撚到配角咁款,你睇咁耐除左烏龍麵就冇野記得咁濟,最多就係多一個唔識玩game既設定(都仲要後面冇咩點提過)佢個結局要搬埋隻鬼同個fd先完到,個人魅力真係弱到出曬事,可能係因為長期人氣唔高,作者都冇咩點再描寫佢先搞成咁

相反文乃設計上有經歷(戀愛導師、老豆家庭問題),果種由唔鐘意去到慢慢不能自拔咁愛上男主既劇情轉變,描寫上真係屌打全部,甚至可能連老師都屌打(個人睇法)。

睇戀愛漫就係想睇果啲la住la住既feel然後sweet爆大結局,黑肉線都叫有少少,at least有個功德圓滿既感覺,理科線就真係連條毛都feel唔到,就係想佢快啲完,然後下一個

文乃線到目前為止,la住la住個feel就有啦,黎個甜美大結局就基本上可以當真.大結局咁睇 最後再睇埋個老師結局滿足埋啲ff就成部作品完食啦
學姐先慘...呢三章夾埋都唔知有無5句台詞...講劇份仲少過關城...講講下我連佢個名都唔記得左....
其實學姐線都係講返診所野
應該都無乜甩拖

理科線真係唔撚掂
仲衰過黑肉線
吓原來係可攻略對象黎架? 我以為下章就已經係老師線
睇到黑肉收皮有D爽
學姐有診所線,應該都會精彩過黑肉同烏冬
最精彩一定會係老師線 如果係老師聽到其他人對男主表白會點
幾時到老師
老師同文乃
學姐都ok
其餘嗰兩個就事但啦
完左文乃,到學姐,最後先老師
老師有排等
一早出左老師
其他if線搵撚睇咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞