台灣youtuber集中討論 (2)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
個個都打機,Vlog 有啲悶
耐唔耐又LF2 EQ高d得唔得呀
唉,我要求唔高

有生之年可以見到香港有走鐘獎就好
依個要求已經好高
咁其實你哋想睇咩題材先,可以舉例下
木曜四咁
呢樣其實睇受訪自己願唔願意先,木曜訪咁多政府部門,又捷運又高速公路,香港政府就算啦,加上佢哋d片前期同後製都要落唔小錢,香港有邊間公司肯咁做,香港公司唔會打唔穩贏嘅仗,所以台灣Eric真心
有冇人有睇韓國讚養
上班不要向其實都可以
佢哋就後製搵麥卡貝,幕前搵潛力股,其實可以架,不過都頭來都係要有錢,呱吉前期都話成日欠銀行錢,左借右借,做呢行真係要有熱誠先得
啱呀,我其實好信一件事,其實唔係香港YouTuber 唔好,係好似好難生存咁
其實YouTube8 做咩散咗?
香港政府部門一定唔會肯
多做多錯 少做少錯 唔做唔錯
你淨係問政府借佢地D場地拍野D行政手續已經煩到嘔
大丁三萬事件就知香港人對拍嘢以為仲係放部機就得,其實大把野要人同錢去做,加上政府協助,拍上黎成件事都舒服又快又高質
所以佢即刻屌另一樣野轉移視線,執翻個光環
江山易改 本性難移
佢個格本身係咁衰 點執都無用
都唔係第一獲 佢以前點得罪高登 都係衰同一樣野
口多又口臭
大丁紅係事實,但同時反映香港中意睇咩,雖然講伍公子會俾人屌,但佢講過香港人中意花生,只不過由以前娛樂圈變咗喺YouTube,根本上冇改變過
同埋其實香港人我覺得普偏比較保守同埋唔鐘意比人影
例如求其搵個例子 阿圓去做眼睛激光鐳射
如果係香港做呢D手術一定唔會比你拍
https://www.youtube.com/watch?v=jJ2AShXGWdE
香港公司心諗做乜話你知點做,又想爭飯做呀
exactly
香港人諗野一定會向壞方向諗, 會唔會整臭公司個名, 會唔會出事, 會唔會孭獲
但唔會諗下其實呢d係曲線宣傳, 幫你間公司promote
識既台灣youtuber仲多過香港既
呢個真
個人認為香港最紅而最高質係pomato
好怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞