火雞國 33 士兵空襲中喪生,或會與俄開戰

249 回覆
273 Like 7 Dislike
兩國總統傾電話、沒事兒
才33個、沒事兒
當我無到 話晒橫掃歐亞
唔搞嘅話有機會獨立成國
俄國咪撚玩啦 佢出兵土耳其分分鐘俾周邊班世仇圍屌 次撚次向外擴張受傷既都係佢地肯定唔會再信

土耳其既海峽咁撚重要美國北約會坐視不理?命脈黎架。

but 西亞病夫呢啖氣真係啃唔落 一定要加埋圍攻俄國陣營先得 問題真係唔知點做 打仗肯定有難度 封海峽應該唔俾,拒絕向俄國消費?抑或斷絕國家交往?
立會過半,狗糧減半
全民派錢,永不落空

9月參選人立刻發動及宣傳政綱,削減驚方預算,慳返果D錢派比市民
https://lih.kg/fdtdPS

既然777無恥派錢,
我地都可以,

依家即刻宣傳政綱,
9月立會一過半,
就即刻發動議案,
削減驚方預算,

驚方1年預算258億元,
削減一半就130億元,
4年立法任期就520億元,
再叫政府比D錢來,
就儲夠710億,
下年又可以派一萬
UN 都就解體
好小事

下星期開個會就又冇反事
斯拉夫人嘅Middle name係Son of XXX咁解
*布薦
薦啊
team kill?
所以我曾經講, 侵侵佢最厲害地方係佢個遠見.

有時D野, 退就係進, 例如當日一戰德國唔幫奧匈, 佢可能早已稱霸整個歐洲.

守住庫爾德人陣地, 就係幫土耳其同敍利亞(俄國)做一個無著數只有損失的中間緩衝. 庫爾德人並唔係民主國家, 而佢地同敍利亞政權亦唔係敵人(庫人同土耳其反而敵對). 如侵侵所講, 佢地中間有一大片沙漠, 比佢地玩搶黎搶去. 如果係咁, 派美軍守住為乜? 土耳其, 敍利亞, 俄仔同庫人全部都憎ISIS, 駛用到美軍?

結果佢平日一退, 就等佢地之間打餐飽, 邊個贏左對美國都無損失. 美軍在果頭, 由四面都係敵人, 變成依家一個敵人都無, 絕對係明智選擇.

當然, 呢種選擇往往有短期政治後果, 會顯得政府好無能, 所以無人咁敢, 但侵侵敢.

侵侵你要望實牆國, 呢個先係世界文明最大敵人.
-6咋 佢點估到火雞同北極熊反枱
仲有點解佢聽火雞講 因為火雞渣住500萬人質隨時放去歐洲
最主要係Trump作為外交上面屬於舊少少嘅現實主義者同門羅主義者,地球另一邊嘅事佢唔會想介入,特別係涉及到俄土呢兩個傳統宿敵,美國有軍隊喺度就會變到好尷尬
仲有侵同火雞不嬲鬼打鬼
之前扣起f-35單野鬧得幾疆
問題美國唔介入全球邊有人比面美金
點解你會覺得美金啲實力係靠做世界警察去維持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞