火雞國 33 士兵空襲中喪生,或會與俄開戰

249 回覆
273 Like 7 Dislike
而家又要返PATRIOT
熊仔唔係準備大軍南下一舉滅豬咩?
唔計核潛 海應該差少少?
航母都係呢十幾年先搞到
中國係核大國
美俄核彈過千粒
支那得幾百粒
俄羅斯主力艦都係8-90年產物
同而家x波段s波段雙控雷達差好遠啦
俄羅斯軍備最大問題係電子設備航電系統
最近既艦都只係5千噸以下護衛艦黎
土耳其唔係歐盟,但係北約成員
F-35計劃成員國(雖然比美帝成批扣左 1架都拎唔到)

如果開戰=世界大戰
俾美國踢咗出F-35計劃啦
幾百粒同幾千粒意義上不大
50粒都夠滅一個國家
而家既核武都係氫彈級數
仲要勁過沙皇彈
埃及同以色列簽和約後倒向美國

蘇聯/俄羅斯已經Afford唔起中東再丟失契弟
仲有中國好多核彈都係陸基
Second Strike都唔係美俄級數
再加上得美俄有核彈預警系統
淨係講核彈一定係俄羅斯領先
yes
唔會打得成啦
俄羅斯幫阿薩德企得好硬
派晒軍隊去
而家政府軍已經嬴晒咁劑
反抗軍,ISIS原有既佔領區都收復返8,9成
美軍又撒得7788

而家土耳其都係屌阿薩德唔敢屌俄羅斯

至於話北約條款要援軍土耳其都係唔成立
北約既條款只限成員國自己國土被侵略
土耳其被人空襲既地方係敘利亞國土黎
加上土耳其打庫爾德人得罪晒歐美
同美國關係又差左咁多

似係俄羅斯同土耳其自己慢慢deal
之前搞敘利亞北部搞個緩衝區都係普京同艾爾多安兩個傾
中國有陸基有東風41
潛射有巨浪2
艦有鷹擊
空中載台有轟6 係呢個流流地
呢d都係可携核彈既導彈黎
其實核打擊黎講 唔差過俄佬
係反導差d姐
點Deal最後都係取決於戰場上客觀條件
共產黨同國民黨打一樣邊談邊打
俄敘聯軍一定繼續推入Idlib
有幾多先得㗎
印度夠有nuclear triad
你會唔會話美俄中印同級
以前唔介午我覺得係掉轉左,係現代先流行尊重文化差異呢套,先令牆國咁強大

介入無利益的戰爭,就算五千年前到未來五千年後都無國家想,分別係點定義乜係值得介入? 侵明顯想法唔同,佢將好多野簡化成一場交易,而佢計過庫人並口研究值得支持。佢可能對,佢可能錯,但佢logic就係咁。佢非常意識到美軍的局限,而唔會想用佢地去維持現狀。
土耳其一直同俄國唔係朋友黎架,佢加入nato架,而nato就係反俄

而且,佢同敍利亞敵對架 而俄仔又係敍利亞盟友

根本唔駛估架
真係俾我講中左
北約依家話:土耳其係入侵人地國境,唔係俾人攻擊,唔洗幫。
土耳其依家仲威脅放難民入歐洲
根本土歐個關係已經好差
個所謂骨牌式推論,去到第一層就已經斷Q左
有無睇新聞?
依家北約話唔幫WO
你個ABC,A已經推唔到落去
崩盤式
依種推論同講故佬冇分別
中咪神唔中咪廢up
梓樂 我們沒有忘記你
https://lih.kg/1906257
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞