火雞國 33 士兵空襲中喪生,或會與俄開戰

249 回覆
273 Like 7 Dislike
你咁講尼個世界就唔需要要同盟啦。

個個都自己行先,有人吹雞要幫拖但唔行出黎,咁就係由大佬講出面話北約係得個樣,俄佬仲唔沖出黎咩。

防俄佬,話比人聽佢係大佬,尼啲公信力都好重要。北約一棄佐,成班歐豬立即用華為啦,駛怕美國係到嘈生曬?背後都可以拉埋班人抗共。

中共一見美國得個講字,立即搶釣魚台啦,搏美國唔幫手守個島仔,而日本唔敢打柒佢。如果美國出手,中共咪拍羅油走人,冇乜好輸,又可以話自己有能力打海戰搶灘做準備打台灣。
第n 次俄土戰爭
納粹德國之前都同蘇聯結盟
我真係好懷疑依家個教育制度係點樣去教歷史。。。
1:你見依家歐美個同盟關係好強?同盟係建基於共同利益,你無料,洗咩同你拍住上?
退一步問:你見依家呢個世界有個組織同盟好撚團結?望下個油價都知一二啦,以前俄佬同油組都會有計傾下,夾計穩持下個油價,依家俄佬、美帝、油組各有各做,所謂既組織,過時啦,正所謂,時乜勢乜,時勢唔同左就係唔同左,面對現實啦。

2:依家歐盟咪又係用華為,有無聽美國講呀?法德自己都想做大佬啦,馬克龍都話要搞歐洲軍隊啦。華為呢單野,你自己跟得貼D啦。

3:釣魚台呢樣野,你又係錯曬,本身海軍既話大陸就唔夠日本打(你自己去拎D軍事書睇下日本同大陸個海軍個實力差距有幾大)
同埋你又係犯左同一個錯誤,以為自己一路推落去都係岩,忽略好多變數。
成個大格局就係:大國之間唔會打大仗,呢個係共識黎。
而目前最有機會打得成既地區係中東同南海
同埋全世界最大獲既問題係貧富懸殊、債臺高築
好心就放棄呢種ABC式既邏輯推理,無撚用架,呢個世界無人知未來係點,一味係度推推推就以為自己一定推得岩。難聽D講句:你連半年後油價係貴左定平左都唔會知啦。
你岩呀,大家係唔團結嫁啦。問題係,你肯唔肯睇佐成班舊班底群埋你個死敵到姐。
我眼訓,唔覆咁詳細。
基於國家體制,人種膚色,價值觀,地緣政治,呢堆基本盤。
歐洲係好撚難去群俄佬同大陸。
依家親華純粹係因為:錢,太多債,大陸距離歐洲遠,感覺威脅唔大。所以歐洲不嬲都係怕俄佬,因為近,但都唔會一面倒鬥死俄佬黎搞自己麻煩。
美國行緊單邊主義,同歐盟拆伙,你歐盟埋俄佬堆咪堆,俄佬GDP好多?
依家擺明就係七國咁亂,仲用咩兩大陣營之間鬥爭去諗就肯定錯撚曬。
abc推論唔少通識老師都咁教
但好多時最後會變咗一堆滑坡謬誤 但有分
歐豬唔怕群支那呀,但美國怕麻。兩個大經濟體如果有朝一日自己另起爐灶做其他野,或轉用人仔啦,美國都頭痕。

自己由領袖,之後被邊緣化,冇盟友問題都幾大。雖然佢可以自給自足,但我估佢唔會鎖自己國,忽略其他野
蛾佬 收皮啦
簽得條約就要遵守
既然係北約成員
比人攻擊身為盟友點樣可以唔幫?
不過未必正式開戰果隻
因為而家俄羅斯都唔係入侵緊火雞

其實俄佬黎黎去去都係得一招
就係鬥大鬥癲
搏人地唔敢同佢黎真而r著數
講到尾都係爛仔手段
歐豬群支那都係為錢only 唔會全心撐
就算日落英國 賺住支那錢其實個心都應該睇佢唔起
睇你講歐豬係咩國啦 其實好多國家都知支那係伏
eg最近poland czech denmark
仲未計前蘇聯解體出黎嘅小國
叫佢自己擁抱返共產極權 搞笑咩
為錢奶下我都明 但講到咩聯合支那反美就應該無咩可能
敘利亞北部緩衝區俄仔舊年年尾襯trump 撤軍先同火雞deal 好joint patrol同埋叫SDF 嘅庫爾德戰士撤出北部去回應火雞訴求,而家咁快忍唔住就要開拖
火雞
蝗災
Pin 呢個!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞