有無人食聰明藥

311 回覆
18 Like 11 Dislike
尼古丁香口膠?定嚼煙?
開始用 L-theanine 同埋caffeine 先.
然後再玩 dual N back. 我可以去到7.
之後再食racetam 去test 個效果.
食左幾年Ritalin 20mg a day
成日專心得濟 聽唔到人叫我
但唔食又會有好多careless mistakes
心思思有啲想轉藥 睇下有冇better option
可唔可以講下經歷幾歲點解會接觸到呢隻藥
有時覺得精神科開Ritalin係開得好濫
有冇人食開modafinil/Armodafinil
我發夢試過早上食 但好似冇咩料到咁
係咪要夠攰/通頂食先有效
腦康素副作用大嗎?
無咩副作用。。。初頭食會頭痛
lm
除左湊人頭嘅工以外應該無一份應付到
yes, i agger with you.

to get medicine, must pay with money
短期記憶障礙最困擾到我成日過目即忘。。做咗一樣嘢轉個頭可以唔記得有無做過。
Ching你一日食幾多g
LSD
我本身有ADD
食完個人會集中左,腦入面無謂嘅諗法少左,講野流利左,follow到人地嘅對話,心情輕鬆左,冇咁多焦慮
腦入面無謂嘅諗法少左
有關係嘅咩
ADHD/ ADD唔可以集中做一個task,因為唔夠dopamine去抑制default mode network嘅活動
唔好癲😑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞