有無人食聰明藥

311 回覆
18 Like 11 Dislike
藥房就有
平均180,貴過既搵過第二間
藥名叫 腦康素
有呀
同利他能功效一樣
都喺處方藥
您搵到醫生開利他能畀您
應該都搵得番佢開adderall畀您
同佢講話隻藥唔夠勁,開過呢隻勁啲既
食開聰明豆
唉屌,唔記得入紙巾,唔怪得快左
如果唔想食藥/搵唔到 可以試下維B雜+omega3
食牛磺酸, 無副作用
L-theanine + caffeine 已經夠玩啦
就咁問成份未必識
有啲講嗰藥名都可能唔識
連登定能登
reddit都會討論呢啲
有咩低能
大家交流吓
總好過聽𠹺啲偏方亂咁食,或者食啲無效既
好似GABA咁,買嚟只喺浪費金錢
不如諗計提升記憶力好過啦
利伸 成日斷片
邊有人唔食
From [ 懷疑食聰明藥誘發人格分裂 ] [你問我答]
https://lih.kg/248887

所有藥都係影響以下名為神經元傳導物嘅效果
( Neurotransmitter ) 請先理解一次

Concerta 同 Ritalin 就係最多人講嘅聰明藥,藥效
為增加Dopamine 多巴胺,令人非常集中。
Concerta 係加強版Ritalin ,效用可持續13小時

在我而言,Concerta 令我學識令自己愛上做任何野,即使好悶嘅統計工作或者好煩嘅客,你都可以搵到理由令自己覺得件事好有挑戰性,想不斷進步同創造。

Venlafaxine 係SNRI , 係增加Serotoini 同 Norepinpherine 嘅藥物, 佢令我進入聖人狀態,完全無情感可言,因為醫生知我背景先要求我食,但呢隻藥副作用極大,而且退癮症狀令人非常痛苦,除非你想做殺人如麻嘅事,如果唔係就唔建議掂

Racetam 系列嘅藥係最神奇嘅藥效,佢令我記憶力忽然極強,一合埋眼就可以幻想無窮畫面,而且只係服食一星期就令我做到練咗好耐都未成功嘅左右手寫字,而家我可以左右手畫畫,將文字不論中英都可以寫出上下倒轉或鏡像模式。

Racetam 用途極多,本人非常建議,而且研究顯示副作用比感冒藥仲低。佢最主要影響 Acetylcholine , Nmda and ampa system , Corpus collasum , 同埋會增加 Grey matter。但要好好調較份量,如果唔係好易變攰同眼瞓,大部份人去到呢度就指隻藥無效而放棄,亦都係令我明白失敗嘅人生係因為佢地有一種想法,每當遇到問題就認定件事無得解決,而放棄思考可能性從而失去好多機會。

Racetam 同時影響Adenosine system , 所以同咖啡因一齊服用效果更佳。

Adrafinil 係 Modafinil 嘅前物質,佢會係身體自行製造成Modafinil, Modafinil 係外國先有嘅聰明藥,香港無得買,但佢係美軍都會使用嘅藥物,最主要影響 Histamine , 令人唔覺攰。所以我而家每日只係瞓四至五個鐘,我唔太覺有副作用,除咗唔可以飲酒外。所以本人極懷疑Donald Trump 都有用用 Modafinil 同 Racetam family drug 。

可惜呢位巴打唔再講
會呀
因為佢會提升您既興趣
有興趣自然會記得好啲

睇嚟喺少咗呢隻藥
所以食piracetam好似冇用咁
咁佢大致上同piracetam有咩分別
兩樣嘢
concerta喺去甲腎上腺素-多巴胺再吸收抑制劑 norepinephrine–dopamine reuptake inhibitor (NDRI)
作用喺抑制大腦回收去甲腎上腺素同多巴胺,令到佢哋留喺嗰腦耐啲
所以
去甲腎上腺素會令我哋注意力上升
多巴胺會令我哋開心,有興趣

piracetam可以算喺薄血藥,令大腦既血液流通多啲,幫助更多能量到達腦部,從而幫助大腦各部份發展
我諗緊食邊隻好,如果想記野背野係咪concerta好啲
喺,concerta好啲
幫您集中去背嘢
兼令您有興趣去背

Piracetam就幫您記得好啲

可以既好似一齊食最好
係咪叫專注達藥房會有?
喺,但要醫生紙先買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞