[PS4 / Switch] 洛克人Zero / ZX 傳奇合輯

340 回覆
22 Like 0 Dislike
我只知Z1

first boss

同Andrew傾計 (亞伯傾計要傾晒 小心選擇傾計個選擇 揀錯要reload save)

四天王 冰女 要破佢招冰龍 (評價 A 佢會出) 用儲氣斬可以打爆條龍 (對住龍頭打)

通關

入雪兒房 (要評價A 或以上)
補充多少少 阿伯傾計嗰到 好似係特定時間先有 好似係拎完雷卡嗰陣 先至有嗰個對話
唔識避佢射激光 卡咗兩晚

用精靈加血應該輕鬆
但我唔想用
跳上柱 再落嚟dash去第二邊
咁佢啲激光就只會集中一邊
陣間試試先
我都搵過 但無人搞呢樣 唯有自己摸索
留名 我都想白金
細個玩日文 依家有中文睇返劇情好正
Zero 1 打到四大已經卡關究竟以前我點過

水嗰隻最易,企右邊就過
火、風完全過唔到火嗰隻完全捉唔到攻擊模式,風嗰隻捉到攻撃模式,但係佢企得太右或太左就比招大斬屈死⋯⋯

有冇教下點打?
火嗰隻 屈佢背脊 用雷儲氣斬 好快死

風 佢嗰三連刀 要同佢距離遠啲 頭兩刀易避 最尾嗰刀就喺角落位跳 佢怕冰 佢一飛起就冰儲氣斬 佢就會跌落地
然後又出嗰三刀
咁就係咁loop 呢個過程
呀伯傾計答案順序係:Yes => No

要A級四天王冰女最快路缐: 沙漠(法老王)=》 地下(冰牛)=〉地下(冰女)

法老王和冰牛要零傷好易,所以A 不成問題
究極模式有咩用?
最尾果段咪寫左
難玩mode 武器無得升lv 要1星打到尾
搞錯咗 嗰個係hard mode
zero 1個人覺得一周目最難係忍者同last boss second form
其他輕鬆捉到路 用啱屬性就好似斬傻仔咁

二周目我就無資格咁講喇
agger 忍者唔驚屬性 難打啲
無中文版
好想睇返啲劇情
以前用模擬器玩漢化版
但鍵盤操作難到仆街
GBA有玩過2,3,4代
2,3代可以全部100分
4反而唔得
忍者仲要打完計時拆炸彈,隨時跌死又會拆漏要返轉頭,好多位都睇唔到落腳位
以前無save assist究竟點過
屌 第二次打佢仲衰
玩自爆 細個玩唔知 比佢炸撚死咗
最難唔係1咩
3枝柺好撚勁
儲氣可CUT對面動作
死一次又要打過晒8個boss,真係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞