[PS4 / Switch] 洛克人Zero / ZX 傳奇合輯

340 回覆
22 Like 0 Dislike
咁唯有等二周目
童年回憶
當年Sars停課就係靠佢同pkm過日子
有冇人識喺Z1轉返 O X兩個掣
屌啦咁我咪成世小呆獸
唔知係咪心理因素
開casual mode有條長長血bar放心打果時反而冇咩傷高評價
用返正常mode玩就成日睇住條血驚受傷,打得好小心都不斷中招扣分
我諗起zx
打boss拎既metal能力同等級取決於你有冇打弱點
要lv max要完全唔打弱點殺佢
然後呢隻仆街野弱點係對手超易打中
要用賢將metal背對佢企啱位用刀尖打佢先會唔中弱點一係就鬥將metal更改射擊路線趁佢跳高用bb彈打腳,前者好考技術但快,五刀解決,後者有排磨一次一手就要reload
電腦版係咪冇得改制 淨係揀到A同B揀 2個都好反智..
想張攻擊同跳改 J K 制
玩緊ZERO1
所有MISSION都一死就無左無得CONTINUE?
用一條命重新開始個mission
屌 打到忍者好難頂
佢招Ex技真係唔識破
有次壓到佢得返兩滴血 劈唔切就比佢出大技
人老左反應出奇地差
三張幾咋喎
GBASP啱位架
細個Z4唔識日文都識喊
啲音樂屌你老味
復刻埋dash同dash2啦
Dash2正
個時玩電腦版、停唔到手
尋日玩返
明明以前玩gba嗰陣可以個個boss都打到
尋日得兩隻boss無死 其他fail晒
打到x嗰陣直頭死左成粒鐘先搞掂左
後尾睇人speedrun 先知原來有啲位有得屈下
係要時間練返
z系列同原祖同x真係差好遠 尤其是三連斬最後嗰下硬直勁耐
完全無需要享受
btw 用手制玩真係好方便 點解以前會玩得落得落gba啲制
可惜只有介面有中文
細個拎住本coco攻略都爆到機咁勁,而家開埋checkpoint都打得好辛苦
Dark souls Cuphead對比起Zero完全係小學雞lv
用電視玩個gba/nds畫面放到咁大會唔會唔慣 勁多格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞