[PS4 / Switch] 洛克人Zero / ZX 傳奇合輯

340 回覆
22 Like 0 Dislike
係咪bug
點解我打rmz 1 既boss 成日佢地都冇扣血
自膠 冇事了
X4已經算好易(包括人大左都係好易)
X6就難過核爆但x6 boss普遍(水姪同凱特博士除外)~好廢
剩係記得zero3 final boss第三形態個cg 加埋個bgm, 正到打冷震
Z3個OZ(俾邪惡博士植入左黑暗意識既真Zero軀殼)遠遠冇ZX個OZ咁變態
第一次玩我想問下zero係咪無裝甲同加血架?吸靈魂有咩用?
拎完電之後隻火用電槍屈到佢變白癡
不過原則問題 要用劍打多次
1剩係打過序章答唔到
2要係未過既關卡達成特殊條件
印象中有用盾反子彈50次,衝斬50次之類
過左既關好似拎唔到,有無限A/S RANK唔多記得
3就過關會拎到,分左頭身腳
有部份好似有特殊條件
4唔記得
關卡都有加血上限道具
2代好似要用妖精先加到血上限
但用左會扣分,所以無用過
魂用黎養妖精,印象一代好大食
話說佢zx還好,至少是直接用switch模擬nds
但zero系列總覺得pro制有delay,尤其d踢牆跳位
唔知係唔係關佢本身遊戲事
因為zero合集本身係用nds模擬gba
但有人拆過佢文件架構
個合集既zero係用switch模擬nds既zero合集
但個合集本身就係nds用gba模擬器去運行zero既gba文件...
隔左兩層模擬...
感覺一部SWITCH扮nds去模擬gba同直接模擬gba有好大分別的...
加血上限妖精係永久性的,所以不死的
用其他用完會死既妖精才會扣分
用究極mode試過(呢個MODE一開始就全開永久性妖精),都唔扣分
巴打好詳細
我打過rockman1-10 x1-7,以為好似x咁拎部件。
呢個系列完全無接觸,200幾蚊超抵
點解有啲elf用完會無咗?係咪拎唔番?

以為全部都會扣分所以無用到

都唔多記得
十幾年前,詳細都係要睇返攻略
屌z1 我give up左幾關仲有幾會拎到火同冰
抵到爛
Zero呢set良心到仆街 capcoin少有
一餅帶過
【情報】RMMH洛克人回憶之館新站開張
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=240&snA=20752

有齊Z1 Z2 Z3 Z4同ZX圖文並茂+map攻略
RMMH洛克人回憶之館
Rockman Memorial Hall
https://rmmh.blogspot.com/

NS 洛克人 ZERO / ZX 傳奇合輯 (純日版) 附特典 貼紙 1240 元
https://goods.ruten.com.tw/item/show?22009308272083

純日版(唔係亞版)
爬文見到steam版有中文patch係大陸漢化?
Zero1邊度刷能量打到最後𠴱個城連血都唔夠開

好勁、死左差唔多十次
搵到路打佢、原來要用一粒豆之後先攻擊
但仲係睇唔到分身個招,邊個先係真身
打Zero1 最後大佬CopyX
都冇佢死咁多次先過到
我都係打唔掂呢隻 佢玩反擊流 好煩
見到買黎玩返加買左隻公仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞