[PS4 / Switch] 洛克人Zero / ZX 傳奇合輯

340 回覆
22 Like 0 Dislike
好想zero動畫化
快啲出exe啦
Exe最高
留個名先 雙入咗
ciel 嘅辛辣評語
笑鳩我係小呆獸
日版仲好笑, 廢鐵/廢柴/垃圾
雪兒係咪同製作組有仇
玩埋其他先買
Z1-4再加zx童年回憶
小學玩
Z1最難,反而後面越黎越易玩
屌佢個劇情仲要唔難明,係打到Z4會sad
其實聽日先係正式發售日
尋日只係偷跑
今日係正式發售日 2月26日
尋晚我係12點即刻開game
想買pc版 唔知優化成點
無喇
仲有Zero 正版GBA gameboy帶喺到 諗緊買唔買PS4版
想問下有冇巴打訂左E-CAPCOM限定版?有個頭像同張畫特典個版本
好似有D鋪到貨係亞洲日版唔係純日版
想請問下亞洲日版同純日版有咩分別
斷估係中文menu (game 裡面仍然係英/日文)
開v-sync 有60fps
開到2k 介面但係game 畫面都係咁上下唔會超高清, 但有濾鏡無咁粒粒, 睇你喜好
好難玩...打半日過左四關(因為要求一命過,每次死就s/l)

隱藏野:

Zero 1

隱藏妖精:拎齊其他妖精,一隻都唔好用,爆機,Save,讀取該Save

Hard模式:爆機一次後標題畫面長按L揀重新開始,武器不能升級(不能儲氣或連斬)

究極模式:用晒所有妖精(包括隱藏),爆機,Save,標題畫面長按R揀重新開始

Zero 2
Hard模式:爆機一次後標題畫面長按L揀重新開始,會變成黑Zero,攻擊力兩倍但防禦減半,武器不能升級(不能儲氣或連斬)

究極裝甲:用晒所有妖精再隨便過一關會取得,性能同Zero 1究極模式狀態

Zero 3
Hard模式:參考Zero 2

究極模式:參考Zero 1

特別晶片組合發動隱藏能力
頭任意+身 ライト+腳 フロッグ+妖精 クワッパ=爬牆不會下落

頭クイックチャージ+身一般+腳無晶片+妖精クロクル=儲氣速度快一秒

頭オートリカパリー+身アブソーバ+腳スパーク+妖精任意=高速自動回復

頭一般+身ライト+腳クイック+妖精任意=三段斬可接天裂刃

Zero 4
Hard模式:爆機後重新開始可揀,性能同前作

究極模式:收齊全51零件+妖精培育Max,爆機後重新開始可揀,性能同前作

廢鐵鎧甲:全身都用不按規則亂合成出來的垃圾品ガラクタ(廢鐵系)晶片,妖精lv最低,此時攻擊兩倍防禦減半(同hard不同的是可以儲氣同連技?)

【合輯新加】
入game前揀casual mode會自動入究極模式,錢/血量/E罐Max,全妖精收齊,武器熟練度Max,可搓招出技,例如⬇️➡️⬇️➡️+攻擊直接出二段儲氣攻擊
玩得多先知左右fing/盾劍係最強
我都係睇TAS 先知
呢個有用
補多個
Zero 1有隻妖精喺雪露間房
但入佢間房條件係綜合評價A或以上
即係之前d任務加埋平均分要85以上
呢個通常第一關就做到 然後衝入去拎
雖然係冷飯,不過真係好好玩同埋感動
幾時炒返EXE呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞