拳願奧米加集中討論區3 附最新第51話「債」

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
留名
復活其實預左 由剎那失蹤 呀仔搵坂東果陣已經預左王馬會復活/轉移意識
主要係第一部寫得太好 (見證王馬由中階升級去到高階->戰死)
因為王馬有技術,所以就算初期不可一世都覺得合理

第二部光我就..........
劇情要比王馬贏,但又唔可以令雷庵輸得太難睇,咁唯有寫雷庵太傲慢,唔用技術放水打王馬,作者係個場都不斷強調雷庵身體能力有幾勁,為左令人覺得唔係因為雷庵弱過王馬所以輸,係因為輕敵
話說片原滅堂個仔片原烈堂唔知今篇會唔會有份
阿修羅個時秒殺左班護衛者,真係好想知佢實力去到邊
之前仲驚佢會玩複製人,整個奸既王馬出黎
好彩最後真係本人復活
光我真係有d難搞
王馬本身就係高階水平,只係初期因為失左憶先變左中階水平,
但光我係真廢,到左51集都只係岩岩夠料做鬥技者
真係點進化都想像唔到佢可以到達打對抗戰既水平
但參加唔到對抗戰又唔知要嚟做乜
唔通做旁述,因為有拳眼,睇得清楚
佢已經進化得好快 但前面佢用理人做例 本身有天賦+本身水準已經去到淘汰賽級別(even係最廢果堆)
佢都係用左兩年先成功拎到個對抗賽資格
光我本身連拳願會最底層既選手都打唔嬴 依加練幾個月就要進入頂尖選手好似有d過份
比反派捉去改造或者有機出場打
之前已經同黑狼有得打下,打完又操咗一排,我諗光我而家已經同黑狼差唔多
句不過無所謂啦真係畫龍點睛
見作者都特登搵晒最頂級既教練俾佢
暮石光世,關林 ,連成島丈二都出山

感覺都只係扶不起的阿斗~
扶唔起就唔會特登搵啲猛人教佢啦
相信只係時間問題
理論上係可以勁過王馬
第一部係王馬慢慢打上去, 今次VS煉獄,以戰力計應該高過第一部
咁樣將光我既級數突然拉到上到場咁樣編排就唔多好睇
一係就比人改造做反派
一係可能等多季先上到位
王馬條線應該會主要交代虎之器個d場外打鬥
場內就俾光我
反正二虎流未有傳人 用黎指點光我就大條道理俾佢升lv
但感覺似係會由龍鬼習得二虎流
光我本身好似無做開訓練
一個本身無做開地獄式訓練嘅人
好似佢咁訓練法的確係會有爆發性成長
但都好快見頂 真係比佢頂多上到鬥技者中下階
如果比佢咁練一練半年就上頂級
佢練多十年咪天下無雙
有練過空手道
成日都冇表情
講起佢 動畫畫到佢好老

求道之拳
撞地唔係有出過咩
藏地先生有出場,去超日訓練果幾話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞