FG既你出嚟做嘢大半年 依家儲到幾多錢?

605 回覆
406 Like 26 Dislike
連登仔唔會做文員
中資 唔多推廣啦

跑贏2.25 我借銀行既按揭息口 我就滿足
合租唔代表無自由 你合上房門起碼無人會煩住你先
同埋同fd/bf一齊住其實係好開心 不過人夾人
你要咁講,住屋企都可以好自由
講到尾係睇你夾唔夾到啫
你睇樓主個case都知佢唔夾啦
自私食
咁你又知佢出去住就一定有自由?
你估搵到啲夾嘅人一齊住好易?
咪話埋比你知中資 自己google 或者定期po搵下啦

btw 由2.6做到2.4/2.35/2.25
係咁跌d息率
16 grad
第一年 人工14k 俾2.5k家用
第二年 人工 15.5k 俾2.5k家用
第三年 人工20k 俾3.5k家用
每月還緊$700學債
得8xk儲蓄
黎緊讀master 好彩公司資助幾萬蚊
如果我嚟緊人工都可以好似你咁我就好滿足
覺得有返啲希望
你第三年轉左工?
做野一年 儲得8萬....
你咁樣夾硬駁咀真係好低b
佢依加同屋企人唔夾
我:出去住好過
你;出去住無自由
我:出去住點都自由過屋企
你:出去都未邊夾到人
你見到自己為駁而駁幾on9未?
屌你roommate唔夾咪夾到岩囉 起碼有得換
依加樓主係比老母迫條氣唔順呀
睇清楚個case未呀柒頭
不如你睇清楚條友留言講乜鳩先啦,佢叫樓主攞5000蚊出去租呀,邊撚個on9為駁而駁呀?
5000銀出去包水電媒上網晚餐,租到啲乜柒?你咁叻你搵俾我睇
巴打做下body check好喎
fg非專科咩價位?
見隔離失業post開緊11k
其實做野除咗為錢,仲為開心,滿足感,加油~
出街食唔係幾好呀…除非係少油鹽糖食肆
我打算捱2-3年經驗就轉行
一齊加油
咁你仲唔叫公司減你人工 加你工作量 比多d滿足感你
痴線到
人地講緊攞5000蚊出去租房好過係屋企受氣呀
5000幾 房加utilities係有架 咁依加係咪有個option比樓主呀?
都唔知你駁乜柒 仲要唔係駁得成 依加有人叫你搬出去咩? 你自己中意住屋企咪住飽佢自己開post講囉
絲打又講得幾啱
諗住學多門外語 報下啲online programme
同埋遲啲讀個master
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞