香港外流球員討論區(23)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
佢宜家個間大學 唔同體育都係NCAA頂級 水準高過Syracuse
其實佢之前嗰間大學都唔錯,只係低雪城小小
同意 兩間都係NCAA D1頭嘅名校
I mean Virginia 同Syracuse 都係D1 頭
但其實可以踢到NCAA D1 已經好好
佢細個D嗰陣係咪翻過德國接受青訓
Coastal Carolina唔係都唔錯咩
NCAA D1其實唔同conference 都有幾大
個人比較熟識NCAA籃球同美式足球
以籃球為例 Syracuse 同Virginia 都係ACC conference
而呢個conference 嘅競爭好大 每間大學投放嘅資源都好多(因為有全國直播個d)
而Virginia 就係上年NCAA籃球嘅全國總冠軍
所以我會覺得Virginia 同 Syracuse 嘅水平應該會搞d
同意 兩間都係NCAA D1頭嘅名校
I mean Virginia 同Syracuse 都係D1 頭
但其實可以踢到NCAA D1 已經好好
Coastal Carolina唔係都唔錯咩
NCAA D1其實唔同conference 都有幾大
個人比較熟識NCAA籃球同美式足球
以籃球為例 Syracuse 同Virginia 都係ACC conference
而呢個conference 嘅競爭好大 每間大學投放嘅資源都好多(因為有全國直播個d)
而Virginia 就係上年NCAA籃球嘅全國總冠軍
所以我會覺得Virginia 同 Syracuse 嘅水平應該會高d
岩岩俾恆大炒左
佳佳係雪城好似冇正選,下季gerbig更上一層要睇下有冇機會踼
之前有巴打話Virginia係一線傳統勁旅,連續39屆入決賽圈,七屆冠軍,上屆亞軍,勁過佳佳轉去嗰間雪城N倍
睇報導佢係5歲移居台灣,住到讀高中打台企,照計冇接受過德國青訓
https://www.ncaa.com/rankings/soccer-men/d1/ncaa-mens-soccer-rpi

我都係睇呢個ranking先咁問唔知佢點排
見佢ig D相仲以為佢番個德國踢添
yes
其實呢啲料好易搵 我都係睇wiki架咋
D1好多都有足球隊獨立條目 列曬入決賽圈 入八強...去到冠軍嘅年份
然後每個賽季嘅決賽圈又有自己條目
官宣歐沖加盟台甲未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞