香港外流球員討論區(23)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
點入境
先隔離?
如果真係收到轉隊申請,就已經係正式簽咗約唔係試腳咁簡單
是歐冲嗎
有冇人識讀唇

屌你老母臭閪
隊友中招幸檢測呈陰性 徐宏傑大步檻過

中甲球隊梅州客家早前傳出巴西外援多利確診感染新冠肺炎,成為中國球壇首宗個案,令包括23歲香港後衞徐宏傑在內,所有職、球員都要進行14日隔離檢疫,並接受核酸檢測。日前「傑仔」透露,除了另一位巴西籍職員外,其餘成員都「大步檻過」,均驗出對病毒呈陰性反應。

徐宏傑還稱,多利及該名「中招」職員經過多日休養治療後,已再無病徵,及後再接受了2次核酸檢測亦顯示為陰性,惟他們需再進行14日隔離監測,確定無礙後才可歸隊。

重投訓練防疫措施未有鬆懈

梅州客家眾將完成兩周檢疫期後,已重投訓練,「傑仔」更表示隊內士氣並未有因此受影響:「中甲聯賽仲有一段時間先會開始,反而我覺得球隊經歷完呢件事後,應該更加珍惜喺球場嘅日子。」雖然內地疫情已逐步緩和,但球會在隊中防疫措施並未有因此而鬆懈,「傑仔」指會方吩咐球員除了練習,其餘時間避免到人流密集的地方,出外仍需要戴上口罩。」
願你知每步每步和誰奮鬥
別再憂未能動搖命運之手
法圖斯今日生日,40歲了,仍然fit 繼續踢
我都係今日生日, 正啱
Joel整左新球皇片?
幾時出?

預告定
有波踢,有收入,有台妹,仲可以係台灣排十幾嘅大學讀書進修

台甲有 d外援都係留學生
Happy birthday
仲可以學煮.....

btw 生日快樂
祝幸福一生
Thank you
https://youtu.be/ILvrHzp9H1k

Joel最新傑仔20分鐘中甲精華片
好有心又剪得好
法佬40歲
咁樣停一停比賽

如果香港波就可能比球會叫提前退休
呢類球員仲正,有合約,企硬唔減人工,得罪老細都唔怕,橫掂都就收山
btw法老仲未歸隊, 明明香港人入得境
隔離完再開工 陳俊樂:好開心!
04月11日(六) 19:42

效力中超廣州富力的港將陳俊樂,上月跟隨球隊海外集訓後返回廣州,完成14日隔離觀察並接受病毒檢測,結果全隊呈陰性。早前「樂仔」就隨球隊進行首課操練,坦言能夠再次踏上綠茵場練波勁開心。

重返綠茵場勁開心

完成杜拜集訓後,「樂仔」與大部分隊友順利坐完「隔離監」,包括比利時中場迪比利,以及較遲歸隊的以色列射手艾蘭沙維。首課操練當日,訓練基地下起大雨,球隊只進行簡單的恢復性操練,「樂仔」接受富力TV訪問時難掩喜悅:「好耐冇落球場,好開心係艱難嘅環境下,依然可以做返我哋鍾意嘅嘢。」

陳俊樂亦感激球隊職員在隔離期間的悉心照料,希望日後能在比賽中交出好表現以作報答。上季加盟廣州富力的「樂仔」,曾為球隊A隊上陣3次。不過受疫情影響,原本於2月尾開咧的新一季中超,至今依然復賽無期。
5日前既news
波底都好過中甲
分分鐘咬埋個年半約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞