新手想出部Prius有咩注意?

143 回覆
1 Like 5 Dislike
我每日渣60公里 都係個幾禮拜先入一次油

P4
想問下P2行9成高速唔大腳踩,16吋鈴。打爆油缸行800-850km嘅話粒大電算唔算精神
中蛇有分你係唔係part time 咩

:驚方,熄匙
: 我part time 嚟
: 哦!Sor 9,咁無嘢喇
Ioniq 有得一換一就直接出electric 啦
屋企車位冇電, 而且electric 續航力得280km (官方數據), 似乎低咗啲......
心理上part time 中蛇機率比full time 低
無堂食咁無計

不過上次TG 拎部 Kona 玩100-0% 都算足秤
呢個就真既, 我得閒夜晚做一兩轉都中就唯有認命姐.
不過呢頭風聲咁緊都未必做住...但就真心想出部Prius玩下
玩下好啦,轉頭等你開新po要換車
唔好嚇我啦巴打我見條街都好多人揸..攞黎做腳車問題唔大啊
有車房朋友揸呢部當腳車,油錢平到痴撚線
x2
日日揸長途直飛,可以做到25km/L
諗定一個月後換咩車
我日日屯公來回 塞車都唔怕 又有冷氣
要大腳踩油要上斜要架車有力既唔使諗 prius
出返架 mk Civic

利申 20 年 prius 日日楂平均 28.5km/L
每次入油都覺得個價好似返左十五年前咁
想買架新出左牌既Prius,香港邊到有得買?
咁多位師兄 我想買架p4 , 想問下邊間車行信得過? 有咩推介? 同有咩注意 , 域泰,神戶果幾間信唔信得過? 二手日本仔 行幾多米唔好入? 我怕買左架 行左十幾廿萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞