如果王家衛會點拍「邊爐家族」?

331 回覆
320 Like 7 Dislike
呀!
係2020年的1月26號,有一個女人同我講咗一聲『肥牛好食』,因為哩一句說話,我會一直記住這個哩個女人。如果記憶係一塊肥牛既話, 我希望哩個一塊係會過期;如果一定要為呢塊肥牛加上一個形容詞,我唔希望係『武漢肺炎』。
喂阿叔csi口罩啱唔啱啊
過期嘅唔要啦
不知道什麼時候開始,我變成一個很小心的人,每次我戴口罩的時候,我都會戴埋防護眼鏡,你永遠都不會知道什麼時候會high到廢老啲飛沫,什麼時候會被確診。
你有沒有聽說過這世界上有一種鳥......

聽過,武漢市場嗰種嘛。你這些話哄哄小粉紅可以。你像鳥嗎?你那一點像鳥?你不過是我在駿洋邨撿回來的病鬼而已。像鳥!你會飛的話就不會呆在這裡了。飛呀!有本事你飛給我看看?
不知道什麼時候開始,我變成一個很小心的人,每次我戴豬嘴的時候,我都會戴眼罩,你永遠都不會知道什麼時候有病毒,什麼時候有催淚彈。
留名
世間所有邊爐, 都係散播肺炎嘅途徑.
只有眼前爐
沒有防疫心
屌你劇照都有
有冇巴絲接力key多幾張圖加埋對白,可以出個系列
California binlo (California binlo)
On such a winter's day
拍到全中國人死撚晒都未拍完
呢個係事實,你改變唔到,因為已經傳染左
呢句掂
家族同家庭戲梗係搵是枝裕和拍啦 😏

王大導啲戲咁泛用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞