如果王家衛會點拍「邊爐家族」?

331 回覆
320 Like 7 Dislike
話要講清楚 啲病毒唔係我本身有 係你傳染我
一個病,有人當面子,就得有人當裡子,面子不能沾一點病菌。染了病,裡子得收著,收不住,漏到了面子上,就是毀黨滅國的大事。面子請人吃一只蝙蝠,可能裡子就得除掉一個人。」
我聽人講過 肺炎好嚴重 呼吸係會好辛苦 但估唔到 第一次體會呢重辛苦 就係中武漢肺炎
不推文
我聽人講過 肺炎好嚴重 呼吸係會好辛苦 但估唔到 第一次體會呢種辛苦 就係自己中左武漢肺炎
喺人生路上 我一路以為自己係贏個個 但當我見到張肺部掃描 我先知道 我先係輸既個一個
原來塵世間有很多煩惱是很容易解決的,有些事只要你肯反過來看,你會有另外一番光景,我終於明白,封關是什麼意思,其實肺炎之所至,應該你中有我,我中有你,誰感染誰不感染,又有什麼關係,大家一起感染不就行了,今天她感染,可能明天又會輪到我了。
雖然戴住口罩打邊爐,我終於都中咗武漢肺炎。我覺得好難過,因為我始終覺得中武漢肺炎嘅應該係兩個人。
巴啦啦啦巴啦啦啦~
回望之下,可能會覺得封關更好。 每個人都會堅持自己的信念,在別人看來,是浪費時間,她卻覺得很重要。
好想翻睇春光乍洩
明既 口罩都有咁多款 更何況係病毒
為左打邊爐染到肺炎,值得咩
唔值得,不過痛快
定鏡有三分二係影住牆
三分一影住個家人打邊爐
啲伙記行黎行去

男配角眼dup dup咁食肥牛
其他三姑六婆係度吹水

男主角突然入黎
「唔好意思遲左」

啲師奶問佢「你忙咩呀」
答「無呀,酒樓多野做」
「哎呀呀may你老公真係辛苦」
Kung Flu?
兩個字
一橫一直
中嘅 瞓低囉
企得番喺度嗰個先有資格出院
係咪咁話

快啲開拍啦,好想睇
其實病毒係有時間性
有聲
你自己要保重,如果有一日,你武漢肺炎好返嘅話,你都唔好返嚟搵我。
有聲有畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞