如果王家衛會點拍「邊爐家族」?

331 回覆
320 Like 7 Dislike
藥房裡有新嘅口罩,另外我還買了幾枝火酒

我知道,用不了多久就都會被用完,所以我偷偷藏起了一個

到有一天你需要那個口罩嘅時候,就打一個電話給我,我會告訴你放在什麼地方。
Bino Together
In the mood for bino
Bino Express
不知道從什麼時候開始,在每個東西上面都有個日期,口罩要搶,火酒要搶,連漂白水都要搶,我開始懷疑這個世界還有什麼是不需要搶的。

一直以為我跟中國人不一樣,原來搶嘢的時候,所有的人都一樣。
我終於來到武漢,我突然想起屋企人,我覺得好難過,我始終認為站在這兒的應該是一家人。
病床只得一張,防護衣只有一套。如果只是流感,請不要找我。
如果要為呢個武漢肺炎潛伏期加上一個期限,我希望係14日~
沒野做既時候,我會望住hktv mall,我清楚記得曾經有一箱口罩在果邊等我。

其實3500萬個口罩只不過係林鄭同我地開既一個玩笑,你越想計自己夠唔夠用果陣,你反而愈快用完。
一家人圍爐,D 煙不斷昇起
好有藝術感
(黑畫面)
(字幕)
二〇二〇年二月十日,
台灣全面封關。
(獨白)
「如果有多一張船飛, 你會唔會同我一齊走?」
我和她最接近的時候,我們之間的距離只有0.01公分,我對她一無所知,六個鐘頭之後,她中了肺炎
哥哥:打呀 打呀 打呀 打撚死我呀
將會 成就解鎖
如果你唔想被人感染
最好嘅方法
就係感染咗人先
屌 想像到
個邊爐啲煙向上散足一分鐘鏡頭無輒過
跟住再特寫哥哥望住個碗半分鐘 跟住一啖一啖咁夾啲肥牛落口 鏡頭照樣固定
食完唔病既咪贏
你話係咪
岩岩係 facebook 睇到有個阿婆攞返 40 年前既口罩出黎用
好地地武漢肺炎,轉咩嘢Covid-19啊
笑到收唔到聲
有聲啊屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞