如果王家衛會點拍「邊爐家族」?

331 回覆
320 Like 7 Dislike
Sorry 阻阻你
有興趣支持電子飯券嘅手足入黎依個post

其實有現成黃圈飯劵網,黃店唔使哂錢另外整飯劵
https://lih.kg/1877853
「而家係一月二十六日晚上八點四十二分,由呢1分鐘開始 我哋19個人將會得武漢肺炎」
好撚後悔呀我!未打呢個邊爐之前我一d都唔後悔,而家我好撚後悔呀!
如果有多張隔離床位 你會唔會跟我走?
下次爆新病毒先拍完
該燒香燒香,該吃飯吃飯,該染的病,天打雷劈也得染
記住呢塊牛歡喜,記住呢分鍾,你塊閪屬於我
王菲飾演北京樓員工
慢慢鏡影住打邊爐啲煙
肥牛 一拖一熝 熟既咪擺入口
邊爐,一碌一烚
手搖鏡頭加慢快門 加強不安感
肺炎兩隻字,一橫一直,中既咪瞓低囉
人最大既煩惱就係身體健康 如果每日都打一次邊爐惹上肺炎 你話幾好
木村飾演日本檢疫官
我們最接近的時候,我跟她之間的距離只有0.01公分,57個小時之後,我進了隔離病房。
咁而家點呢?我叫你一個人落嚟喳嘛,你使乜闔府統請啫?阿爸幾十歲人邊食得咁多肥牛啫?有事咁點先?你諗下...
阿哥,香港地呢未試過有人打邊爐打死嘅,不過我就唔係好想試...我畀錢你吖,你講個數嚟吖,我幫你搞掂佢吖,我畀錢你好唔好啊?
2046年有的睇
當你已經感染左肺炎嘅時候,你唯一可以做嘅,就係令自己唔好係唯一嘅一個。
影住阿媽拎住一袋二袋膠袋 邊行邊摩擦的膠袋聲,行人閃過,腳步聲。
影住前面阿叔打乞嗤,影住飛沫的光影,重覆唔同角度三次。
然後阿叔禁密碼入大門。再一境頭直落,阿媽禁密碼入大門。
境頭直落,較快鏡至黃婚。
黑畫面,入戲名。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞