有冇人full-time被炒/勸退/失業?

650 回覆
145 Like 5 Dislike
Feel到準備比人炒
可能呢隻攪炒同大家預期唔同? 我都想知
有冇IT狗被炒
做保安好過
Sorry 阻住你睇文
P牌樓主唔想再有手足被黑警自殺

48個apps 啱所有人用,尤其前線手足
https://lihkg.com/thread/1864933/

啲apps可以避免黑警link 到你同你嘅online identity、阻嚇黑警上門“被自殺”手足、俾你㩒個制就通知信得過嘅人你遇咩危險,trigger alarm 並附上GPS、自動增加你拍嘅相/片嘅可信性

請大家幫推,避免沉底
真 識啲的士司機都話近排慘淡 有少少執返都算好彩
公司之前請左幾個新人,全部過P唔續
零售業 放no pay 聽講準備炒人
走左去翻地盤頂住先
上星期六出尖沙咀晚飯,8pm後一街吉車搵客
呢三個月遲到遲得太多
收咗兩封警告信
俾公司炒左
淨係出咗三日糧俾我
搵唔到勞工處 有限度提供服務
最近做緊Deliveroo
有時返自己嗰區 努力啲既話五個鐘都有四百蚊左右但係辛苦錢 行到仆街
勝在時間彈性 有時候攰就唔返
合約工無事
好彩公司d project 都係run到下年年頭完
工程jj
的士狗抵死啦 成撚日拒載
減兩成人工
其他同事接受 我唔接受
準備失業
做冷氣 公司計劃緊每個月有7日無薪假
$55蚊你都夠膽post上連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞