2020 HKU Taught Master (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有冇人報business school 有offer?
Me too
其實係咪個ac只可以報一次,一係頭錯手想報一科先,比左錢想再報就唔比報 btw仲未有offer
咦你咪係話JRE冇interview就kill yourself果位巴打
諗住冇interview就讀書?
想問下hku master有無分honours?
你幾歲咩背景
收到conditional offer 了
以我認知應該係得distinction pass fail 三類
有錯請指正
但我入番ac冇得比我報其他科喎
你本身 undergrad 係咪讀 law?如果唔係嘅話就要睇番你有冇啲 finance 嘅 work experience。佢應該五月到先會出 offer 同埋應該唔駛 interview(general LLM 都係)
CGpa幾多啊分別?
本科唔係Law finance experience 0 本身做research 多你咁講完 覺得自己好冇機
不過thanks!!
都唔一定嘅,都要睇番今年你嘅競爭對手係咩人。我點解之前咁講係因為佢收開個啲主要都係本身做銀行或者 finance 而因為工作需要想讀個 LLM 嘅人

其實如果你 research 嘅範圍同 Corporate and Financial Law 有關又或者可以幫到你讀依一科,你可以試下直接 email 個 admissions tutor 去 pitch 你自己(反正 nothing to lose)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞