2020 HKU Taught Master (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我諗personal statement 寫得好應該會有得in掛?
唔知會唔會zooom/ Skype interview 呢
真係唔知點搞

本身好似係有written test?
LLM留名
報咗corporate and financial law,有冇師兄知難唔難入本身文科JJ 日日都好擔心 唔知有冇interview 成日check email
無interview,以往幾難,好多做左好多年既人讀緊
lm
Thanks! 但而家好驚final year撚
做咩唔出去做野個人覺得出去做幾年先讀會好d
聽人講話上年無written test,不過佢年年都轉方法考,好難講
Anyone MA in Linguistics??
其實一般過左application deadline 之後幾時會出interview 通知

我報個個2月20 deadline 到而家咩消息都無
當初又係faculty 話2月尾3月就會有通知
有消息未?
話說佢推遲左個deadline去三月尾
點解你好似乜都有報咁
即係冇人讀
有機會 可能直接派offer
不過佢網站話may be invited to an interview or a qualifying examination.
Skype interview 的話我可以慳返張機票
因為本身個bachelor degree冇咩競爭力 諗住整靚啲個CV
但Skype in 好似同面對面個感覺差好遠
識人收到offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞