2020 HKU Taught Master (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
當然如果你錢太多/有Daddy
可以叫佢book個律師幫你搞/同你宣誓 都得
Mstat仲未收到 應該無機了
想問下邊個位upload supporting doc, 我去曬咁多個step去到下一步就係要俾錢都唔見有位俾我upload
要 都要referee係deadline前 system submit
我理解唔洗係講緊唔洗交report既實物
畀咗錢就會見到
想問下大家知唔知MA English Studies/ Literary and Cultural Studies嗰兩個,見佢寫話deadline係3月17,但而加apply係唔係會太遲?
Referee report 係俾offer 你前要睇既野黎架喎 點會俾左offer 你先會睇你既referee report 呀

正常你referee會收到email 叫佢地自己填 唔會姐到你手 而呢啲野要係deadline 前做哂
輕輕一推
我未收到offer都已經兩位referees收到system email俾佢地upload pdf上屬於佢地既portal link

封email得referee有 applicant係無
applicant亦access唔到睇referee佢地寫左乜

掉轉咁諗
你封referral report就係學校想有一個第三方assess下你份人點 工作上係個範疇點盛
佢就係其中一個因素 睇完consider下值唔值得俾個offer你
如果照你咁講 offer都出左 仲要睇你封referral report把托咩
見解一致
main round報完咩消息都無,陣亡
submit完application無email是否正常
因為少人報?🤔
因為有一半人以上都係大陸人報 應該會少好多競爭 但你係在職定咩? 唔建議無工作經驗報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞