唔想再有手足被黑警自殺?用呢4個apps!

753 回覆
614 Like 11 Dislike
push
推呀
Push
推!
Tui
死黑警成日話手足俾狗咬既片段鬆郁矇,係假既,為防止黑警再企圖以此為藉口,手足可以用
ProofMode增加證據嘅可信性

https://github.com/guardianproject/proofmode
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.witness.proofmode

喺The Guardian Project 嘅Free and Open Source Software
會自動喺影片同圖片加上額外嘅proof data
你可以揀記低邊啲data: 座標,IP address, IMEI 號碼, 拍攝時間
Data會自動被ProofMode 簽署, ProofMode runs in background
你可決定Share Basic 或 Share Advanced

個人建議唔好喺tg群組裏分享proof data,否則可能會暴露你嘅個人身份

因為proof data係分開儲存嘅,黑警單憑你放上網嘅圖片或影片, 冇辦法判斷你係邊個 (註1), 亦唔知你有冇 proof data

唔喺group分享 proof data亦可以冼班死黑警一鑊柑: 引black object繼續話係「甴曱」暴徒P圖, 狗一講咗就响國際戰線落案控告, Share Advanced 嚟呈交額外嘅proof比大律師去證明證據嘅真實性, 有晒cell tower同 GPS (你之前揀咗嘅話)

可自行考量是否Share Basic 俾記者朋友,佢哋可能可以 keep pressing 直到有更多嘅人提供證據,或黑警反口 (你同我講點先可以喺示威現場發生衝突時即場photoshop, 有ProofMode 嘅timestamp, ProofMode 係 open source嘅,有冇得做假一目了然)

如果襲擊/強姦/謀殺罪名成立, 可能更加控妨礙司法公正 (9up)

請注意, ProofMode並未曾喺司法程序中出現過, 黑警有望做世界第一, 升格為全球最(?)街

註1:
如果你清除咗metadata 、同埋用咗Tor。手足唔好以為VPN阻到共慘党 track 你, VPN 只係轉咗你既 IP address, 完全唔能夠改變你既 browser fingerprint. Browser fingerprint 先攞命, 如果推到上熱門,聽日講點先可以令所有手足既 browser fingerprint一樣

圖: https://postimg.cc/gallery/10gel8q3s/
PISH!
Push
如果係Iphone又唔係做緊羅賓漢,建議都係開返find my friend 新ios 叫 "尋找",然後add返自已信得過嘅屋企人

萬一有咩突發事你撳唔切電話,最少都有人知道你個人喺邊,最起碼知道你去左邊間狗屋,或者你係唔係去左西九...

利申,我用呢個功能搵返我迷左路嘅老友幾次。
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞