[航空]連登飛機膠討論區54

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
聽19才子講,好多美國人返到去先發病
班crew gg了
啲巴膠鐵膠同飛機膠真係冇得比
呢度啲飛機膠買個鎖匙扣仔已經貴過你全套紀念票
使咩,買張飛機farewell飛已經貴到
據了解,國泰與港府磋商後,已決定安排兩架包機,分別先於周三清晨在香港出發,扺達東京後,周四凌晨接載鑽石公主號上的港人返港,消息指,兩架包機的機師,全部都是管理層級別的員工。周三率先從香港出發的包機,航班編號為CX8542,清晨5時35分在香港出發,之後緊接另一架航機,編號為CX8548的航班亦會在早上8時零5分在港出發。
兩航機扺達東京後會停留半天,讓機組人員休息,翌日凌晨接載滯留鑽石公主號的港人返港,編號CX8543的航班會在周四清晨6時扺達香港機場,另一班CX8549的航班則於早上8時到港,較首班航機遲兩小時抵達香港國際機場。

兩架航機都是有400多座位的777 航機,每行座位安排是3-4-3,據了解,國泰初步或以每排1-1-1模式安排搭客座位,乘客並要隔行坐,因此雖只有约300港人需接載返港,連同其他港府隨行人員也只是約400人,但國泰仍要安排兩架包機。
國泰航空發言人表示,公司已安排兩架各設有438座位的波音777型號客機接載有關人士,每航班均由2名機師及10名機艙服務員自願執勤。機艙服務員及地勤工作人員將穿著由香港衛生機構提供的合適防護裝備,乘客的座位安排亦參照當局的建議,機上有醫療人員照顧乘客。航班飛行期間,機艙服務員會與乘客分隔,於客艙內的特定區域就坐。由於機艙服務員穿著合適的防護裝備,並僅與乘客有最低限度接觸,他們於返港後不需要進行14天隔離。
記低個REG NO
以後都唔會坐呢幾隻機
以後都唔坐因航架啦 唔使煩
好難
你試下坐無敵組合先再講啦
你點知你坐嗰班會出邊個reg?
機身咪有
你訂機票唔知嘛,除非你去到閘口嗰陣叫佢cancel張機票囉
有啲人想扮叻 但叻唔切
咁呢2架773飛完可以榮休
反正都係垃圾
唔坐773咪得囉
有幾難
反正773本身都係垃圾嚟ga la
支持要班篤灰藍crew去serve
篤得咁開心呀啦自己食返啦仆你個臭街
唔知點解
一講A350 我總係諗起陳振聰
又無敵
但773張椅好坐
坐完HLV,心諗屌
出面飛機膠d群組話有個crew係警嫂
唔好督爆明仔啦
其實應該唔會接觸啲客 佢地淨係跟機滿足航空法定要求吧
安全示範睇片 exit row唔坐人 唔派餐飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞