上海商業銀行 仆街死啦

1010 回覆
811 Like 22 Dislike
BM: 上頭未有指示
係勁既就搵到好offer 啦
公司咁差又唔走又嘈
明既 市道差
終於都有人出聲
有人係大陸返泥唔洗隔離 啲同事出晒聲表示擔心 仲話因為唔係湖北所以唔洗喎
大肚先慘 第一日自己拎SL 第二日先話唔洗返 可以home office
彈性上班時間仲on9 人人都係8-11am report duty 但要填返份嘢俾HR
8點9準時返到就係無用到flexible working hour
9點幾返到就要填yes
其實大家都無遲架喎 點解又要填返幾點返到?係咪秋後算帳呀
呢度真係好迂腐好垃圾
唔撚係掛,人都唔夠仲大project
笑死
幾時quit
一半的人手,
一路 Keep 住大 Project,
一路俾人屌做咩其他野堆積住.
拎晒我櫃入面所有 file 出黎數話幫我分輕重次序,
結果得 Urgent 同 Top Urgent 唔該你今日做晒佢
一數就 4 個鐘我塊面燶撚過鑊撈
仲要唔止一次咁數

炮已劈
"今日做晒佢"果 D 野我到 last day 都做唔撚晒
佢請完人返黎都係冇撚用啦
因為完全冇人識management
啲老屎忽成日都淨係識推晒啲野俾新人做,明明係佢duties 既野都推埋出嚟,淨係識玩電話同催人做野
屌真係
一日響幾廿百萬次內線
好撚煩阻住晒
又要人做得快
北角office過年前目擊到reception 有超過5盒medicom口罩
過年後番去派不織布口罩 懷疑有人私吞左批口罩
上海商業銀行
其實呢間野仲有無客?
台資公司最仆街
上x 所有director /depy head 都冇權力既。得kkkk先有。
無㗎
講咪叻囉 地盤繼續gogogo
口罩就識捐 工就大家繼續番 屌佢老母
上商真係好垃圾
間間銀行都要開post屌
你估支銀獅子渣滓又好爽咩
關鳩晒啲大分行 啲閪客就堆晒去細行
但係又唔派多啲員工落細行幫手喎 又冇得早走 變相重ot得勁過平時

閪客多左重密集係一個更細嘅空間 口罩又配給制想換又冇 真係痴撚線 一齊落銀行互相感染死啦大家

利申:識人做以上三間銀行 真sick leave都畀人屌
台資都要奶大陸 奶cctvb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞